Beeld: Getty Images

Uit de Werkgevers Enquête Arbeid van TNO blijkt dat meer dan de helft van de werknemers in werktijd cursussen volgt bij een derde van alle Nederlandse bedrijven. Zo spijkeren zij hun kennis en kunde bij om te kunnen inspelen op een veranderende arbeidsmarkt. Bovendien kunnen cursussen en opleidingen helpen bij werk-naar-werkbegeleiding in het geval van baanverlies of een carrièreswitch. Directeur Rahma el Mouden en minister Asscher geven elk twee redenen waarom scholing belangrijk is op een arbeidsmarkt die ‘razendsnel verandert door robotisering en internationalisering’. Voor werkgever én werknemer. 

#1 Diploma zorgt voor weinig verloop

Rahma el Mouden, oprichter van Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf, staat met haar opleidingsaanpak centraal in de campagne Hoe werkt NederlandEl Mouden geeft elke nieuwe werknemer een schoonmaakopleiding variërend van twee weken tot zes maanden. Wie zijn of haar diploma haalt, krijgt een vast contract. En dat doet de directeur om 3 redenen:

  • Verloop kost je alleen maar omzet.
  • Klanten willen niet steeds een ander gezicht.
  • Schoonmakers willen zich op hun werk thuis voelen.

#2 Kennis leidt tot omzet

80 procent van El Moudens personeel is multicultureel en daarom volgen degene die de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn, een taalcursus van een jaar. Zonder het volgen van deze taalcursus kan een medewerker in de toekomst geen teamleider worden. Met dit bijscholen zet de directeur zich maatschappelijk in. En: “Als mijn medewerker goed communiceert met de klant, wordt er ook meer omzet gerealiseerd.” 

#3 Scholing buiten eigen sector vergroot kansen

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de huidige opleidings- en ontwikkelingsfondsen vervangen door individuele scholingsrechten en -plichten voor iedereen. Nu wordt er door scholingsfondsen nog vaak alleen scholing binnen de eigen sector vergoed. Volgens Asscher is dit ouderwets. “Neem het dramatische ontslag van 8000 V&D-medewerkers. Die kunnen echt niet allemaal terecht in de detailhandel, waar harde klappen vallen, nu weer met het faillissement van Perry en Aktiesport. Een deel kan misschien naar Bol.com, maar anderen zullen echt moeten overstappen naar bijvoorbeeld de horeca of zakelijke dienstverlening.”

#4 Voorkom een tweedeling op de arbeidsmarkt 

Werkgevers willen vaak niet investeren in scholing van flexwerkers omdat zij bang zijn personeel van de concurrent op te leiden. Maar minister Asscher wil dat werkgevers zich niet meer alleen focussen op het vaste personeel. Er ontstaat momenteel immers een tweedeling op de arbeidsmarkt die volgens Asscher door middel van scholing weggenomen kan worden. 

Op de hoogte blijven? Registreer dan hier en ontvang elke twee weken de nieuwsbrief van Peoplebusiness in je mailbox.