Herken patronen met data.

Machine learning maakt het mogelijk om patronen te herkennen in de carrière van werknemers. En die patronen helpen om kandidaten te matchen op vacatures. Op bestaande en nieuwe banen. De wetenschappers onderzochten 300.000 cv’s uit de database van USG People. Deze gegevens worden gecombineerd met 2 miljoen functieomschrijvingen in de cv’s van kandidaten en geanalyseerd op die functies in dat cv. De nadruk van het onderzoek ligt op de vaardigheden en kennis van kandidaten. Want kandidaten hoeven niet altijd in een zelfde branche of functiecategorie te werken: zo groeien verkoopmedewerkers in de detailhandel bijvoorbeeld regelmatig door naar een klantenservice functie. En chauffeurs worden beveiligingsbeamte.

Matchen met kennis.

Dit jaar test USG People de systemen. Daarna wordt de technologie opgenomen in het matching-systeem van USG People. Medio 2018 kunnen alle consultants op de vestigingen gebruik maken van de nieuwe kennis.

Lees hier meer over het onderzoek! USG People zet machine learning in

Vooral in 2018 is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de werkervaring op het cv van kandidaten. De arbeidsmarkt is krapper, vooral in de bouw, ICT, zorg, het vervoer en onderwijs. En als het werkverleden van beschikbare sollicitanten (nog) niet goed aansluit, dan is het juist goed om te kijken naar de mogelijke kansen van kandidaten in een nieuwe, andere, baan. Bovendien en ten slotte: juist nu is het moment om kunstmatige intelligentie (AI) ook toe te passen als recruitment-tool. En niet alleen meer als tipgever voor je vakantie, de volgende maaltijd of app. 

Leestip:werving- en selectietools

Bronnen: UWV, USG People.