Talentvolle werknemers, sturen op talent, talentmanagement. Waren we eerst vooral gefocust op competenties (het schaap met de 5 poten) van medewerkers, de laatste jaren zweren we bij ‘talent’. Talent als in: het ontwikkelen van de sterke kanten van mensen. Vaardigheden die mensen dus al heel goed beheersen. Kwestie van focussen op het vergroten van hun sterktes in plaats van het corrigeren of ontwikkelen van zwaktes.

Dat is nog steeds hard werken, maar uit onderzoek blijkt dat medewerkers wel langer gemotiveerd blijven. Dat is prettig, een stuk prettiger trouwens dan het door de strot duwen van taken en het leren van competenties die je medewerker toch nooit goed gaat beheersen. 

Talentvolle werknemers, we willen ze allemaal

Kwaliteit van het personeel is immers dé factor waarmee jouw onderneming zich kan onderscheiden. Dit klinkt niet alleen mooi, het wordt ook bevestigd door onderzoek van Gallup (2016). Organisaties die zich richten op het versterken van talenten van alle medewerkers bereikten:
Talentvolle werknemers behouden

Bron: Brandon Rigoni, Ph.D and Jim Asplund, ‘Developing Employees’ Strengths Boosts Sales, Profit, and Engagement’. Harvard Business Review, september 2016

Talent benutten

Hoe benut je talent zo dat het daadwerkelijk bijdraagt aan jouw bedrijfsrendement? 5 tips (hieronder nader uitgewerkt)

  1. Weet waar de talenten van je talentvolle werknemers liggen
  2. Verbind talenten en uitdagingen
  3. Geef inzicht, motiveer en bereik maximale inzet
  4. Geef leidinggevenden een actieve rol
  5. Start een talentpool talentvolle medewerkers

Tip #1 Weet de talenten van je talentvolle werknemers

Begin bij het weten waar de talenten liggen en wat het ontwikkelpotentieel is van je medewerkers. Waar complimenteer je je medewerkers voor? Welke zaken pakken zij moeiteloos aan? Je kunt talenten bepalen door te kijken naar bijvoorbeeld dingen die ze goed doen, oplossingen die zij bedenken of situaties die zij aanvoelen. Kortom, herken de talenten van je medewerker.

Tip #2 Verbind talenten en uitdagingen

Identificeer welke uitdagingen je talentvolle medewerker tegenkomt in bepaalde rollen. Dit eenmaal vastgesteld, kun je kijken naar welke competenties en talenten hier het best ingezet kunnen worden. Op individueel niveau én in teamverband. Daarnaast is het goed om ruimte te creëren voor ontplooiing, zodat medewerkers van de toekomst hun talenten willen blijven inzetten voor jouw organisatie. 

Tip #3 Geef inzicht, motiveer en bereik maximale inzet

Ten slotte is het belangrijk dat je medewerkers zien hoe zij hun talenten kunnen verbinden met elementen uit het jaarplan. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt, kan dit vruchtbaar zijn voor je organisatie én medewerker.

Een voorbeeld hiervan is een medewerker die het talent bezit om situaties aan te voelen en emoties bespreekbaar te maken en te benutten wanneer je organisatie een verandering doormaakt. Medewerkers voelen meer waardering voor het inzetten van hun vaardigheden. Met als gevolg een gemotiveerde medewerker die maximale inzet toont en effectiever te werk gaat.

Tip #4 Geef leidinggevenden een actieve rol

Stel leidinggevenden (of bij gebrek daaraan, jezelf) in staat om het sterke-punten-beleid in de lijn door te voeren. Vaak is het lastig voor managers om te praten over het functioneren van medewerkers. Geef ze daarvoor de juiste tools. Inzicht in talenten kan leidinggevenden helpen om performancegesprekken op een positieve manier in te steken. Unique HR kan daarnaast als businesspartner specialistische hulp bieden bij lastige vraagstukken. 

Tip #5 Start een talentpool talentvolle medewerkers 

Start met het aanleggen van een talentpool waarbij je van alle interne en externe medewerkers registreert welke kwaliteiten en talenten deze mensen hebben. Op deze manier heb je de juiste informatie ter beschikking die je kan helpen bij de zoektocht naar de geschikte mensen voor het oplossen van vraagstukken in de organisatie.

Meer weten over het ontwikkelen van talent?

Leestip!

7 x succes bij het ontwikkelen van medewerkers

HR advies nodig?

Samen met een HR Adviseur van Unique ontdek en ontwikkel je het talent binnen je organisatie. We kijken naar ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit.

Goed én bevlogen personeel is ten slotte de sleutel tot blijvend succes, binnen iedere onderneming. Meer informatie of een advies op maat? Bel dan gratis met 0800-280 00 00 of vul ons aanvraagformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. 

Beeld: Getty Images