Tijd voor actie!De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, vacatures zijn er in overvloed maar goede medewerkers vinden is lastig en ze behouden is vaak nog lastiger. Tegelijkertijd is er een groep mensen die juist heel graag aan het werk wil: asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders). In de meeste gevallen lukt het slechts 2 tot 3% van deze statushouders om ook daadwerkelijk een baan te vinden. Tijd voor actie en een pilot!

Samen met gemeenten, opdrachtgevers, partners en natuurlijk statushouders zelf werken Esther Diepstraten en Stijn Roothans aan het creëren van mogelijkheden voor deze groep kandidaten. Via het privénetwerk van collega Stijn maakte Esther kennis met Ineke Hurkmans van IamNL. IamNL werkt voor, en samen met, statushouders aan een plek op de arbeidsmarkt. Kandidaten leren de Nederlandse taal en ervaren de werkcultuur, een basis die moet leiden tot een kans op onze arbeidsmarkt.

Stijn: "Voor opdrachtgever Rhenus Logistics, en andere Brabantse logistieke bedrijven, is Unique continu op zoek naar geschikte kandidaten. Daarom bezochten IamNL en Unique samen met een groepje statushouders deze bedrijven, die graag mee wilden werken aan deze pilot. Inmiddels kunnen we vol trots de eerste resultaten presenteren: zes statushouders hebben een contract van Unique en werken bij Rhenus in de logistiek en op de customer service afdeling. Er is weer een rondleiding gepland voor opnieuw acht statushouders. Voor nieuw werk!"

Over Unique

Unique vindt de arbeidsmarkt opnieuw uit. Een arbeidsmarkt met plek voor iedereen en die een afspiegeling is van onze samenleving. Iedereen is Unique. Daar maken wij werk van.