Minderheid

We vroegen 1.600 werknemers naar hun sollicitatiegedrag tijdens, voor of na werktijd. En, wat blijkt? Een minderheid van de medewerkers zoekt tijdens het werk naar nieuw werkgeluk, totaal 10%. Daarnaast kijkt 13% van de respondenten wel naar vacatures tijdens werktijd, maar met medeweten van een manager.

Op zoek naar werkgeluk

16 procent van de respondenten gaat op sollicitatiegesprek tijdens werktijd, ook weer in overleg met de manager. Een kleiner aantal (4%) verzint een excuus om tijdens werkuren elders een baan te scoren. De grootste groep medewerkers (43%) solliciteert voor of na het werk. De overige respondenten nemen vrij om die nieuwe baan te vinden (37%).

Openheid

Het grootste deel van de werkzoekenden overlegt dus met de werkgever over het solliciteren. Hoe komt dat en is het een goed idee om open kaart te spelen over je plannen? Wanda Ploeg, hr-manager bij Unique, pleit voor openheid. Want als je werkgever weet dat je niet meer op de juiste plek zit, dan heb je samen de kans om te kijken naar de mogelijkheden die er wel zijn. Binnen of buiten de organisatie. Sowieso pleit zij ervoor om veel vaker met elkaar in gesprek te gaan, ook naast de traditioneel geplande jaarlijkse gesprekken. Want openheid speelt in het hier en nu een steeds grotere rol, de oude managersrol verdwijnt langzamerhand en het is vooral belangrijk dat je het leuk hebt op je werk. Want "iedereen wordt gelukkig van werk, vooral als je leuk werk hebt, een baan waar je blij van wordt."

Meer onderzoek!

We vroegen bezoekers van onze website naar hun mening over solliciteren voor en na werktijd. En het resultaat van het onderzoek publiceerden we niet alleen op People Business. Ook Metro en Radio 538 (Evers Staat Op) schreef of vertelde over de uitkomst. Wil je meer weten over het arbeidsmarktonderzoek van Unique? Bezoek dan bijvoorbeeld ook onze première van de Hr Marktmonitor. Donderdagmiddag 5 april 2018 presenteren we de negende editie van het grootste onderzoek onder werkgevers en werknemers. Kom je ook?