Met je duurzame idee een podium in politiek Den Haag krijgen. Dat is het idee achter Duurzame Dinsdag. Het kabinet neemt vandaag een koffer vol duurzame initiatieven en ideeën in ontvangst. Van uitgewerkt businessplan tot een duurzaam idee in het eigen huishouden: de initiatieven in de koffer zijn ontzettend divers. De afzenders ook: ideeën komen van bedrijven, maatschappelijke organisaties, start-ups, maar ook van particulieren en verenigingen. Uit de in totaal 488 ingezonden ideeën zetten we er tien werkgerelateerden op een rij. Laat je inspireren!

#1 Een App die (samenwerken) aan duurzaamheid promoot 

Geef ondernemers en medewerkers een App waarmee ze op hun eigen manier kunnen bijdragen aan een duurzame maatschappij. De maatschappij verandert en de economie staat onder druk. De overheid wil de burger activeren om hun verantwoordelijkheid te pakken. De focus is zelfredzaamheid en de burger wil dit vanuit hun leefwereld inrichten. De overheid stuurt echter vanuit bestaande systemen waardoor veranderingen juist worden geblokkeerd. Geef de ruimte om het op hun eigen manier te doen en pak als overheid de rol op om hierin te faciliteren en vraag gestuurd , samen te komen tot vernieuwende oplossingen binnen het sociale domein. 

Leestip!

#2 LoopedGoods - Samen Circulair

Nederland heeft veel gepassioneerde ondernemers die werk maken van de circulaire economie. Soms nog onbekend en onontdekt. LoopedGoods biedt een podium, vertelt het verhaal van deze start-ups en scale-ups en toont hun producten. 

Leestip!

 

#3 Van Hulley geeft vrouwen met afstand tot arbeidsmarkt een kans 

Bij Van Hulley maken vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt van een favoriet maar versleten overhemd of miskoop-bloesje een prachtige boxershort. Voor mannen, vrouwen en kinderen. Zij doen werkervaring op en gaan anderhalve dag in de week naar het ROC om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Na een jaar stromen zij door naar een vervolgopleiding of hun droombaan. Bovendien bespaar je met 1 Van Hulley meteen 560 liter water omdat het materiaal wordt hergebruikt. Van Hulley is dus duurzaam, sociaal en persoonlijk.

Leestip!

Kijk anders naar mensen met een beperking


#4 Kijk Haar! helpt 50-plus vrouwen aan het werk 

Kijk Haar! is een sinds 2,5 jaar bestaand vrijwilligersinitiatief dat een gratis zes-weeks trainingsprogramma biedt aan werkzoekende 50+ vrouwen met een uitkering. Doelstelling is de vrouwen in staat te stellen hun zelfvertrouwen te hervinden, hun netwerk te vergroten en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, waardoor zij zich sterker kunnen profileren bij werkgevers. Anderzijds zijn de deelnemers na het trainingstraject veelal weer in staat een voor hen zinvol bestaan op te bouwen, bijvoorbeeld door het starten van een eigen onderneming. Kijk Haar! blijft actief betrokken bij de deelnemers en houdt vinger aan de pols na de afronding van de trainingen.

Leestip!

#5 Van tussen 4 muren naar tussen 4 bomen

Het opzetten van een netwerk van trainers en coaches die onderkennen dat hun werk effectiever is in een omgeving van rust en ruimte in een groene omgeving. De betekenis dat een groene natuurlijke omgeving heeft op ontwikkelingsprocessen van mensen is een beetje uit het zicht verdwenen. Het groen brengt mensen in een natuurlijke vertrouwd gevoel waardoor het in een training of coaching aangeboden veel beter aankomt bij de mensen. De beschermingswal tegen het "nieuwe" is veel kleiner. Wetenschappelijk onderzoek toont veelvuldig aan dat een groene omgeving van grote betekenis is voor pijnervaring, gezondheidstoestand, effectief handelen, strategische beslissingen en welzijn.

Leestip!

#6  Arbeidsmarktplatform voor mbo'ers

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform, speciaal ontwikkeld voor mbo'ers. Op een eigentijdse en leerzame manier spelen zij online games, profileren en positioneren zij zich op de arbeidsmarkt. Werkgevers plaatsen hun vacatures op het platform, krijgen toegang tot de groeiende database met mbo’ers die ze, naast hard-skills, kunnen selecteren op soft-skills. 
Jeugdwerkloosheid blijft een groot probleem in Nederland, terwijl er tegelijkertijd een grote schaarste is aan mbo’ers. Veel mbo’ers met potentie verschijnen niet op de radar van werkgevers. Door het spelen van serious games krijgen zij inzicht in zaken als persoonlijkheid en gedrag. Eigenschappen waar recruiters in toenemende mate op selecteren.

Leestip!

#7 Ruil je baan

Veel forensen willen graag dichter bij hun woonplaats werken. Door van baan te wisselen op basis van woon-werkproblematiek door o.a. slimme matchingstechnologie, worden werknemers in staat gesteld om: 

  • hun eigen arbeidsmobiliteit te vergroten
  • fitter en gezonder te blijven
  • inspiratie op te doen
  • hun talenten aan te spreken
  • aan het werk te blijven (wel/niet op hun eigen functie, wel/niet binnen hun eigen organisatie). 

Van Banenruil profiteren ook werkgevers (o.a. minder lasten ziekteverzuim, woon-werkverkeer) en de samenleving (minder files en reductie CO2 uitstoot) als geheel. Het idee past ook naadloos in het adagium 'een leven lang leren' en de participatiemaatschappij.

Leestip!

# 8 Werkfabriek met plek voor smart-ups 

De Werkfabriek is de fysieke plek voor sociaal ondernemen en werkgelegenheidsprojecten op het hippe industriegebied van Den Haag, de Binckhorst. Een wijkonderneming met plek voor 'smart-ups' die durven maatschappelijke impact voor financieel gewin te stellen. Werkfabriek is een community voor co-workers, waarbij via lidmaatschappen, fixplekken en units een passende invulling wordt gegeven aan de behoefte van dynamische ondernemers die niet willen betalen voor een dienst die ze niet gebruiken.

Leestip!

Wat is sociaal ondernemen? ondernemen met een misse


#9 Happy Tosti voor mensen met een arbeidsberking

Happy Tosti (HT) wil voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek creëren. HT focust zich op de kwaliteit van product en service waardoor gasten terug blijven komen. Door de commerciële horeca-aanpak te combineren met de sociale betrokkenheid verovert Happy Tosti heel de wereld! Op dit moment zijn er 3 vestigingen van dit concept. Met het team Happy Tosti hebben zijn de afgelopen 2 jaar meer dan 35 arbeidsplekken gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Het doel is om de komende 5 jaar minimaal 500 nieuwe arbeidsplekken te creëren.

Leestip!

#10 Duurzaam alternatief voor een laptoptas 

Ecowings produceert stoere laptoptassen van hergebruikt rubber. Een duurzaam alternatief voor iedere professional met een laptop. Door afgedankte rubber binnenbanden van vrachtwagens uit de afvalstroom te halen draagt Ecowings bij aan een circulaire economie. Het rubber is een prima alternatief voor leer: sterk, waterafstotend en elke band een eigen textuur. Ecowings wens is het om iedereen met een laptop een duurzaam alternatief te bieden met de Ecowings laptoptas.

Leestip!

Duurzaamheid stimuleren? Zet concrete stappen! 

Beeld: Getty Images