Beeld: Getty Images

De Dag van de Duurzaamheid, die vandaag plaatsvindt, is een initiatief van Urgenda,  de landelijke organisatie die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Urgenda wil laten zien dat dat er al duizenden duurzaamheidsinitiatieven zijn, die samen wel degelijk verschil maken. De dag is bedoeld voor iedereen die het belangrijk vindt in een prettige, mooie en schone samenleving te leven en zich wil inzetten voor een betere wereld. En zo dus ook voor u en uw personeel.

Duurzaamheid is een breed begrip. Urgenda verstaat eronder: een duurzame wereld waar mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Matthijs Kettelerij, communicatiemanager van Urgenda, vertelt: “Uiteindelijk bepalen mensen samen binnen een bepaald gebied wat voor hen daar duurzaam is. Vaak betekent dat voor hen dat de aarde niet uitgeput wordt, dat je oog hebt voor de behoeften van toekomstige generaties en dat er een evenwichtige welvaartsverdeling is tussen mensen wereldwijd.”

#1 Op welke manieren kan een bedrijf duurzaam bezig zijn? 
“Dat kan echt op zóveel manieren.  Zo kun je als bedrijf bewust printen en nadenken over hoe je je afval verwerkt. En ook: bestaat de lunch uit biologisch geproduceerd voedsel, dragen medewerkers duurzame werkkleding, heb je een groene energieleverancier, is er LED verlichting in het pand? Maar denk ook aan sociale enterprise: gelijke kansen voor arbeidsgehandicapten of vluchtelingen en aanbieden van stage – en werkervaringsplekken.”

#2 Kun je daar van de een op de andere dag mee starten? 
“Jazeker, dat is zeer gemakkelijk en haalbaar. Op onze site staan diverse acties om gelijk mee te doen vandaag. Deze variëren van ‘zet de printer op dubbelzijdig zwart-wit’ tot ‘drink EKO Fair Trade koffie met je collega’s’ en ‘wissel ideeën uit om je werkplek duurzamer te maken’.  Ook geven we handvatten om over te springen naar groen. Drink bijvoorbeeld meer kraanwater, wek eigen energie op, eet een dag in de week geen vlees en verduurzaam het bedrijfspand.”

#3 Valt duurzaamheid onder goed werkgeverschap?
“Het is zeker ook de taak van bedrijven om sociaal maatschappelijk verantwoord bezig te zijn in de samenleving en richting hun personeel.”

#4 Hoe motiveer je het personeel?
“Geef om te beginnen het goede voorbeeld en stimuleer de werknemers. Organiseer bijvoorbeeld een leuke wedstrijd of een disco-avond waarmee het personeel al dansend energie op kan wekken. Daarmee wordt bewustzijn en commitment gecreëerd. En laat het personeel zien en proeven dat een lunch die bestaat uit  biologische en fairtrade producten net zo lekker, of nog beter, smaakt dan wat er nu in de kantine ligt.”

#5 Duurzaam klinkt vaak als omslachtig en duur. Is dat zo?
“Met duurzaamheid is goed geld te verdienen en dat laten al veel bedrijven zien. Het kan letterlijk geld opleveren door energie te besparen door bijvoorbeeld de warmte-installatie beter af te stellen en LED verlichting te gebruiken. Maar anders dan geld in het laatje, brengt duurzaamheid het bedrijf ook maatschappelijke waarde.”


Op de hoogte blijven? Registreer dan hier en ontvang elke twee weken de nieuwsbrief van Peoplebusiness in uw mailbox.