De petitie is een idee van Bavaria. Eigenlijk zijn er 40.000 handtekeningen nodig om een initiatief in de Tweede Kamer te behandelen. Toch lijkt de vrije dag er niet te komen. De Tweede Kamer vindt niet dat het een taak van de politiek is om te beslissen over vrije dagen. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff vindt bovendien dat “echte bazen” zelf kunnen beslissen of ze personeel vrij geven. Wat is de invloed van carnaval eigenlijk op het ziekteverzuim?

Er is nauwelijks onderzoek gedaan naar de invloed van carnaval op het werkzame leven. Maar uit de cijfers en ervaringen die er zijn, blijkt dat het traditionele feest helemaal geen slechte invloed op de zaken hoeft te hebben. 

#1 Zakelijke relaties worden aangehaald

Werken doe je niet alleen op kantoor. Dat kan ook prima daarbuiten, zelfs in de kroeg. Advocaat en fervent carnavalsvierder Bram van Dun zegt dat hij tijdens het carnaval vieren juist makkelijker contact maakt met meerderen en zakenrelaties. “Het is gezellig, en ook goed voor je zakelijke netwerk.” Juist doordat carnaval je de mogelijkheid geeft even niet te voldoen aan het strakke keurslijf van elke dag is het makkelijker een (toekomstige) zakenrelatie of klant aan te spreken en relaties aan te gaan.

#2 Hossen geeft nieuwe energie 

Onderschat de positieve effecten van carnaval niet. Het feest wordt gezien als afsluiting van een donkere winterperiode en is het startschot voor de lente. Volgens Albert van Schendel, docent en onderzoeker aan de NHTV/Academy for Leisure in Breda is uit onderzoek gebleken dat vrijetijdsactiviteiten waar mensen plezier aan beleven, ertoe leiden dat werknemers beter bestand zijn tegen werkdruk. Met activiteiten als carnaval laden mensen zich op. Werknemers komen na carnaval positiever terug op hun werk. En dat is gunstig voor de productiviteit en de sfeer op het werk

#3 De economie lijdt er niet onder 

Het tv-programma De Rekenkamer rekende in 2016 uit dat Nederland 300 miljoen Euro per jaar misloopt als carnavalsvierders niet werken. Maar op basis van cijfers uit onderzoek van onderzoeksbureau Pon, becijferde diezelfde Rekenkamer dat er tijdens carnaval zo’n 270 miljoen euro wordt uitgegeven aan bier, hamburgers en kostuums. Daarbij zou het Nederland 30 miljoen euro kosten als niemand meer carnaval zou vieren, door misgelopen inkomsten van de middenstand. De cirkel is daarmee weer rond zo stelt De Rekenkamer. Carnaval vieren schaadt de Nederlandse economie niet. 
Bovendien verschaft het feest extra inkomsten aan horeca en winkels in de carnavalssteden en trekt de stad toeristen en dagjesmensen wat het imago weer goed doet.

#4 Echte carnavalvierders melden zich haast niet ziek

Het valt niet te ontkennen dat carnavalvierders zich ziek melden. Maar het is lang niet zo erg als je zou verwachten. Boven de rivieren meldt bijna 28 procent zich een of meerdere dagen ziek. Onder de rivieren was dit in 2016 minder dan de helft: 13 procent van de Brabanders en minder dan tien procent van de Limburgers melden zich ziek na carnaval. José Cabrera y Charro, eigenaar van Feestkleding365.nl, en docent e-commerce aan de Hogeschool Utrecht vermoedt dat dit komt doordat import-carnavallers vaak alleen in het weekend feestvieren en maandag weer aan het werk moeten. Brabanders en Limburgers nemen simpelweg de hele week vrij.

#5 Eigen verantwoordelijkheid en samen vieren, verbindt

Joost Eijkens, directeur van arbeidsmobiliteitsbureau Cardan prins carnaval in Tilburg laat zijn personeel zelf hun vrije dagen regelen. “Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, ik ga niet lopen betuttelen.” Zijn collega’s tegenkomen in de kroeg is voor hem ook geen probleem, maar juist gezellig. En werknemers van Cardan die wel werken, kijken vanuit kantoor naar de optocht. Met een Schrobbelèr in de hand.  Die instelling omarmt onderzoeker Albert van Schendel. „Anders is het vechten tegen de bierkaai. Wanneer je écht mankracht nodig hebt, moet je een wisselsysteem bedenken: de één op maandag vrij, de ander dinsdag. Of het ene jaar wel, het andere niet. Maar je kunt er niet omheen. Als werkgevers daar tegenin zouden gaan, zouden ze de arbeidsrelatie behoorlijk kunnen verstoren. Ik denk dat het voor werknemers zelfs een reden kan zijn om op den duur een andere baan te zoeken.”

Bronnen: NRC, Vastelaovend in Limburg, 112werkforum, NOS