Beeld: Getty Images

Lekker ontspannen begonnen met werken vanochtend of heeft u het gevoel dat u straks uitgeteld onder de kerstboom ligt?  Niet gek, want  Kerstmis betekent dat het extra druk is op het werk. Zowel werkgevers (58%) als werknemers (45%) hebben het drukker dan gewoonlijk.  En daar kunt u er één van zijn. Vooral werkgevers hebben namelijk echt last van kerststress. 45% ervaart grote spanning in de kerstperiode. Van de werknemers heeft maar een kwart hier last van. 

Teveel werk
Reden van de kerststress is vooral teveel werk. Ook de vrije dagen die collega’s opnemen zorgen voor stress. Dit blijkt uit een steekproef onder 1015 personen door DVJ Insights.

De meest gezochte oplossing voor verlichting van de kerststress is dat het werk wordt doorgeschoven naar een minder drukke periode. Bijna een derde van de werkgevers en werknemers doet dit. Kerststress bij ondernemers uit zich in een extra gespannen sfeer en mensen gaan te gehaast werken waardoor ze slechter werk leveren. Uiteindelijk zorgt al die stress ervoor dat zo’n 18% van de werkgevers uitgeteld onder de kerstboom ligt. Van de werknemers is dat ruim 26%.

Creatieve aanpak
Britta Lassen van Training with a Twist gelooft in de kracht van creatief denken om tot vernieuwing in een organisatie te komen. Op die manier benadert ze ook de kerststress. 
“Elk jaar begin december breekt in organisaties weer de kerststress los. Wie kent niet het gevoel van 'er moet nog zoveel af voor de kerst'. In de weken die volgen neemt het overweldigende en machteloze gevoel van verplichtingen alsmaar toe. Alsof de wereld niet gewoon doordraait en er op 4 januari niet gewoon een nieuwe werkweek begint. Ik durf te beweren dat kerststress een mindset is en het goede nieuws is dat je er wat aan kunt doen.”

#1 Brainstorm voor een relaxte decembermaand

“Je weet dat het elk jaar in december enorm drukt wordt. Dus waarom ga je dan niet in september, als iedereen net terug is van een relaxte vakantie, met z’n allen brainstormen over hoe jullie het dit jaar anders gaan doen. Je startvraag is: ‘Hoe zorgen we ervoor dat we alleen relaxt blijven in december?’. Laat de ideeën maar stromen en werk minimaal drie ideeën uit tot concrete plannen die jullie vervolgens ook actief gaan toepassen. Alleen al doordat jullie hierover sparren, ontstaat een gezamenlijk doel. En doelen geven ons handelen richting.”

#2 Organiseer de Frisse Blik Veiling

“Als jullie al met zijn allen aan het kerststressen zijn, kun je een andere strategie toepassen. Het probleem met stress is dat mensen niet meer in de flow zitten omdat taken hun over het hoofd groeien. Ze zien door de bomen het bos niet meer, maar vragen geen hulp. Terwijl het heel goed helpt om iemand met een frisse blik mee te laten denken. Waarom zou je dus niet profiteren van elkaars kennis en kunde? Dat werkt zo: organiseer vanaf eind november eens per week een Frisse Blik Veiling. Op deze veiling mag iedereen de klussen waar men tegenop ziet of die teveel zijn aanbieden. Collega's kunnen spontaan bieden. Hun bod kan bestaan uit een tip, een half uurtje met je sparren tot het aanbod om je klus overnemen omdat iemand hetgeen waar jij tegen opziet in een mum van tijd geregeld heeft. Zorg ervoor dat er een veilingmeester is en de klussen als uitdaging worden aangeboden. Zo geef je medewerkers de kans om zich te profileren en werk je tegelijkertijd aan meer onderling teamgevoel.”

#3 Ga mediteren

“Er zijn twee dingen waarvan we zeker weten dat ze stress reduceren. Het ene is bewegen en het andere mediteren. Hardlopen en mediteren zorgen voor een toename van de productiviteit en creativiteit, helpen te focussen en concentreren en bij een snellere en effectievere reactie op een stressvolle gebeurtenis. Waarom dus niet als goede werkgever een hardloopcoach en een zenmeester inhuren begin december. Werknemers kunnen kiezen of ze twee keer per week een uur willen hardlopen of een meditatie willen volgen. Succes gegarandeerd. Iedereen wordt enorm ontspannen en vitaler en de kerststress smelt als sneeuw voor de zon.”

Als deze tips niet helpen, stelt Britta Lassen voor om de kerst maar gewoon eens uit te stellen.  “Kunnen we Sinterklaas of Kerst niet beter op een moment vieren waarop we meer tijd hebben? Bijvoorbeeld in de zomer? Iederéén stelt zijn verjaardagsfeest toch weleens uit? Het is geen kwestie van niet kunnen, maar van niet willen. Natuurlijk kan dit anders, maar we willen gewoon stressen.”