Maar liefst 20 medewerkers van de werkmaatschappijen van USG People beginnen binnenkort in een nieuwe functie. Een baan waarmee zij de invloed van Start People, Business Services, USG Professionals en Unique op de digitale arbeidsmarkt zullen vergroten. Voor het opleiden van de growth hackers werkt USG People samen met opleider The Talent Institute.

Growth hackers

Growth hackers meten welke middelen of activiteiten nodig zijn voor het effectief werven van klanten en kandidaten. Door samen te werken met The Talent Institute en de startup-wereld wil USG People leidend zijn in online recruitment. Marketing en data-analyse worden in het vak van recruiting namelijk steeds belangrijker. USG People investeert daarom in nieuwe technologieën ten behoeve van zowel de employee journey als de employer journey. Daarnaast staat natuurlijk de ontwikkeling van eigen medewerkers voorop.

Experimenteren

De growth hackers vervullen de rol van innovator, marketeer en verkenner. Zij zijn verantwoordelijk voor de acquisitie en het activeren van kandidaten en klanten. Door middel van onderzoek. Zo zullen de hackers op zoek gaan naar de beste middelen voor goede marketing en de meest succesvolle flexkracht- en klantbeleving. Hiervoor gebruiken zij social media, marketing automation, search advertising, lead scoring, nurturing en data-analyse. Dankzij deze experimenten leert en innoveert USG People als organisatie.

Want de wereld verandert

Marion van Happen, Algemeen Directeur bij Unique: “De wereld verandert. De functies van nu zijn er morgen misschien niet meer. Daarom willen we zelf al werken aan de functies van de toekomst, zoals growth hackers. Met hen gaan we kijken hoe we organisaties nog beter kunnen voorzien van digitaal talent. Growth hackers denken namelijk continu vanuit kandidaten. Ze kennen hun behoeftes, talenten en skills. Daardoor wordt USG People steeds beter in het vinden van de perfecte match. Het resultaat is meer tevreden opdrachtgevers en kandidaten die blij zijn met hun baan.”

Lees meer over de digitalisering van recruitment: voorspel een volgende stap met machine learning.