In 2018 neemt USG People, samen met The Talent Institute het voortouw in online recruitment. Met 20 nieuwe functies voor consultants die zich verder willen ontwikkelen, als Growth hacker. Growth hackers meten welke middelen of activiteiten nodig zijn voor het effectief werven van klanten en kandidaten. Bijvoorbeeld. En ze houden tijdens hun opleiding en eerste weken een blog bij. Lana Lulić blogde over haar opleiding en Sebastien Brecheteau over de methodes. Growth hacker Rik Houwers vertelt nu over zijn eerste onderzoek.

De eerste experimenten

Mijn collega’s Lana Lulić en Sebastien Brecheteau blogden al hoe wij, als aanstormend Growth hackers van USG People, bij The Talent Institute (TTI) in Amsterdam klaargestoomd worden voor onze Growth hacking carrière. In mijn blog lees je over onze eerste inzichten en wat er op de planning staat qua experimenten.

Begin met de pijnpunten

Stap 1 voor onze carrière: breng pijnpunten in kaart. Met uiteraard de input van collega’s en managers. Die punten werden voor mijn team, bij Unique, razendsnel opgesteld en met ons gedeeld! We besloten ons allereerst te richten op moeilijk vervulbare vacatures in twee regio’s.

Het experiment

Voordat we konden beginnen met de twee experimenten was het zaak om inzicht te krijgen in de huidige cijfers van de vacaturepagina van onze website www.unique.nl. Hoeveel personen komen er nu op de pagina, hoeveel mensen converteren (solliciteren) hoe lang blijven bezoekers op de pagina? Allemaal vragen die eerst een antwoord nodig hadden. Na dit vooronderzoek formuleerden we onze hypothese: “Meer mensen op de website levert ook meer sollicitaties op”. Waarover straks meer op de website van Unique!

Lees verder over de experimenten en uitkomsten op de website van Unique.

De Growth hackers van USG People zijn genomineerd!

Voor de Computable Awards 2018. Computable prijst de leidende rol die USG People pakt in online recruitment, waar marketing en data-analyse een steeds grotere rol spelen. Zo combineert USG People technologie met het steeds ontwikkelen van medewerkers. En om te leren als organisatie.

 

Het is mogelijk om op de Growth hackers te stemmen, via deze link

In oktober wordt bekend wie de Computable Award wint. Maar eerst studeren bloggers Sebastien, Lana en Rik af met een eindpresentatie, op dnsdag 24 juli bij de The Talent Institute. Daarover snel meer op People Business.