Marloes Prinsen is organisatie-adviseur bij Unique. Ze adviseert klanten en werkt mee aan de kennissessies en ontbijtsessies die Unique organiseert. Marloes studeerde algemene sociale wetenschappen. Vanuit haar expertise kijkt ze vanuit verschillende invalshoeken naar het gedrag van werknemers en hun werkomgeving.

Is werkdruk gezond?

Werkdruk is geen probleem, vindt Marloes. “Want mensen vinden het fijn om druk te zijn. Bevlogen werknemers willen graag veel te doen hebben. Wanneer je een project of piek succesvol afrondt dan geeft dat alleen maar energie. Maar teveel betrokkenheid zorgt er ook voor dat je sneller over je grenzen heengaat. Ben je altijd bezig met de goede dingen en zeg je ook wel eens nee? De positieve stimulans die hoort bij werkdruk verandert op het moment dat je het gevoel krijgt dat jouw werk nergens toe leidt of dat je steeds maar door moet gaan. Dan voelt drukte ook echt als werkdruk." 

Hoe voorkom je dat werkdruk de positieve glans verliest?

“Bekijk jezelf bij twijfel steeds waarom je iets oppakt. Stel jezelf de vraag: ‘moet ik dit nu doen?’ Op ieder woord in die vraag kun je de nadruk leggen. Moet iets daadwerkelijk gebeuren en ben jij dan de juiste persoon om het te gaan doen? En is ‘dit’ ook daadwerkelijk dat wat nodig is, en nu? Of kan het ook een andere keer? Het gaat erom dat je de goede dingen doet, en dat hoeft niet te betekenen dat alles altijd af is."

En als je steeds druk bent, met leuke projecten?

“Neem dan ook de tijd om te ‘herstellen’ van de drukte. Bijvoorbeeld door die sportsessie die je miste omdat je later doorwerkte in te halen, overdag. Of ga een middag eerder naar huis. Want dan wissel je drukte en pieken af met herstel. Chronische drukte is niet goed, het vergroot de kans op ziekte. En dat is voor niemand positief. Want jouw collega’s willen ook graag dat je bevlogen samen blijft werken, net als jij!"

Lees meer! Hoe herken je een burn-out?