De week van het anonieme cv

Eind oktober 2018 gingen alle Unique consultants met alleen anonieme cv’s op pad. Documenten zonder persoonsgegevens. Zonder geboortedatum, eerste werkdag of datum waarop iemand een opleiding heeft afgerond. En met nadruk op het talent van kandidaten, drijfveren en dat wat iemand bijzonder maakt. Want het uitgangspunt voor deze week is dat geslacht, leeftijd of afkomst niet doorslaggevend zijn voor iemands dromen en ambities. De week van het anonieme cv is onderdeel van het 26-wekenplan van Unique tegen discriminatie.

Selecteren zonder vooroordeel

De week was een succes. Opdrachtgevers reageerden positief op het initiatief van Unique, zoals bijvoorbeeld blijkt uit een reportage van NOS. Opdrachtgever van Unique, Suzanne de Kruijf van kantoorinrichter Rohde & Grahl uit Amersfoort, vertelt over de nieuwe manier van werken:  "Wij willen graag ontlast worden in de selectie van mogelijk nieuwe werknemers. Gelukkig doet Unique dat en uiteindelijk komen er drie reacties op mijn bureau van kandidaten die voldoen aan onze wensen. Anoniem. "Heerlijk", zegt De Kruijf. "Dat maakt het heel erg zuiver waar wij op selecteren." Ook zij denkt dat discriminatie bij sollicitaties - op bijvoorbeeld leeftijd of afkomst - nog veel voorkomt: "Ik vind het echt schandalig. En daar doen wij absoluut niet aan mee." 

Bezoekers website positief

Op de website van Unique plaatsten we tijdens de week een poll waarin we bezoekers vroegen naar hun mening over het initiatief. We stelden de volgende vraag: "deze week stellen wij kandidaten anoniem voor bij onze opdrachtgevers. Wat vind jij van dit idee?" Ruim 3.000 bezoekers reageerden. 49% van hen koos voor het antwoord “heel goed, altijd doen”. Iets minder mensen vonden het “prima” en 18% vond het initiatief niet nodig.

We vroegen bezoekers ook om te motiveren waarom zij voor welk antwoord kozen. Bezoekers die het anoniem solliciteren niet nodig vonden meenden bijvoorbeeld dat we met de actie een “verkeerd systeem” in stand houden en dat het beter is transparant te zijn. Kandidaten vrezen bijvoorbeeld ook dat het, na het sturen van een anoniem cv, alsnog mis kan gaan tijdens een sollicitatiegesprek. Maar de reactie was vooral dat er met een anoniem cv meer nadruk ligt op werkervaring en kennis. De aspecten waar het bij een sollicitatie eigenlijk om gaat.

Geen eenmalig initiatief

Ook na oktober gaat Unique door met het anoniem voorstellen van kandidaten. Als onderdeel van het 26-weken plan van Unique. Marion van Happen, algemeen directeur Unique: “De wereld lijkt kortzichtiger, steeds onpersoonlijker. Wantrouwen, vooroordelen, stereotypering en uitsluiting , daar doen wij niet aan mee. Discriminatie is een hardnekkig maatschappelijk probleem dat we niet alleen oplossen. Wel kunnen we een bijdrage leveren. Aan organisaties die een afspiegeling die een afspiegeling willen zijn van de samenleving. Gelijke kansen voor iedereen, de gedachte achter het 26-wekenplan tegen discriminatie, voor inclusiviteit, is niet nieuw binnen onze organisatie. Het is zelfs vanzelfsprekend. Nu is het de hoogste tijd om dat met de wereld te delen. Het plan is er om kandidaten, opdrachtgevers en de wereld daarbuiten te laten zien wat we doen, hoe we dat doen en bij wie we dat doen. Naming & faming dus. Op die manier inspireren we anderen om hetzelfde te doen. Zo vinden we de arbeidsmarkt opnieuw uit."

Bron: https://nos.nl/artikel/2257057-week-van-het-anonieme-cv-geen-naam-geen-leeftijd-geen-afkomst.html