Op een dag noemde ik liever mijn geboortedatum niet meer, net zoals de datum van mijn eerste werkdag bij Unique.

Want ook die datum zegt nogal wat over je leeftijd, mijn leeftijd. Maakte ik daadwerkelijk mee dat nog niet iedereen bij elke organisatie een mailadres had? Ja. En werkten we op de vestigingen van Unique met kaartenbakken van papier? Nog een keer ja. Volgens mij mocht je zelfs nog roken bij overheidsgebouwen. Zo lang ben ik al in dienst bij Unique. En toen, gisteren, was die lange functieduur opeens nieuws. Want “een baan voor het leven is niet meer vanzelfsprekend”, zo las ik op de site van de NOS. Gelukkig zijn er toch ook mensen die lang bij dezelfde werkgever werken. Vooral ambtenaren. Of mensen die werken in de industrie. financiële sector of bouw. Mensen die “wat ouder zijn en relatief vaak een vast contract hebben”

Cadeau

De Telegraaf voegde aan het CBS-onderzoek over het onderwerp toe dat mensen die lang in dienst zijn bij een werkgever ook al niet meer kunnen rekenen op een traditioneel cadeau, zoals een gouden horloge. Liever investeren werkgevers in de opleidingen van (jonge) collega’s. Wat ouder, vast contract, geen traditioneel cadeau: ik voelde me niet direct hipper. Maar het is toch ook gewoon leuk om lang bij eenzelfde organisatie te werken? Bijvoorbeeld bij Unique? Ik kijk eens rond.

Quinta, ruim 30 jaar in dienst, staat in de krant

Collega Quinta van Boetzelaer vertelt vandaag op de website van het AD.nl over haar dertig jaar bij Unique. Ze is sales en accountdirector en lid van ons directieteam. Quinta is “niet zo’n planner” en dacht nooit echt na over haar carrièrepad. “Ik had dan ook nooit verwacht dat ik hier dertig jaar zou werken. Maar zo lang ik het naar mijn zin heb, is er geen enkele reden om hier weg te gaan”.  Bovendien: “ik vraag altijd aan collega’s en klanten of ik nog genoeg toevoeg en vernieuwend ben. Als ze vinden dat ik verzuur, moeten ze dat gewoon aangeven. Maar tot nu toe is iedereen blij met me, en ben ik blij met Unique.” Ook binnen eenzelfde functie kun je het steeds naar je zin hebben. “Onderzoek altijd wat er mogelijk is, hoe je een functie anders kunt invullen of hoe je je kunt ontwikkelen.” Het artikel lees je hier.

En Clémy dan?

Clémy Coolen werkt volgend jaar 25 jaar bij Unique. Ze begon als consulent, werd vestigingsmanager, manager van een automatiserings-specialisme, trainer, accountmanager, regiomanager en is nu programmamanager. Wat is haar tip? “Ga steeds het gesprek aan met je werkgever op het moment dat je geen uitdaging meer hebt in je werk. Je kunt ook gewoon doorgaan, maar dan verlies je het plezier in wat je doet. Wil je het leuk hebben? Maak het dan ook leuk. Door het gesprek aan te gaan. En natuurlijk helpen collega’s ook.” Collega’s die net bij Unique werken, bijvoorbeeld een paar jaar. En dus die “oudere collega’s met contract”, zoals Clémy, Quinta, ikzelf en nog veel meer anderen. “Ouder” en “jonger”, maar hoe relevant is dat?

Bronnen: NOS, De Telegraaf en AD.