De week van het anonieme cv

Tijdens de week van 29 oktober tot 2 november gaan alle Unique consultants met alleen anonieme cv’s op pad. Documenten zonder persoonsgegevens. Zonder geboortedatum, eerste werkdag of datum waarop iemand een opleiding heeft afgerond. En met nadruk op het talent van kandidaten, drijfveren en dat wat iemand bijzonder maakt. Want het uitgangspunt voor deze week is dat geslacht, leeftijd of afkomst niet doorslaggevend zijn voor iemands dromen en ambities. De week van het anonieme cv is onderdeel van het 26-wekenplan van Unique tegen discriminatie.

Vacaturewedstrijd

Een ander onderdeel van die 26 weken is een vacaturewedstrijd. Tijdens deze wedstrijd strijden consultants om de gelijk kansen bokaal. Wie schrijft de meest neutrale vacature? Voor deze wedstrijd werken we samen met Lucienne Gena. Zij is juryvoorzitter en deelt haar kennis met de consultants. De 26 weken begonnen met een kennistest.

Lees meer over de learnings van onze kennistest: vacatures voor iedereen

Naming en faming

Marion van Happen, algemeen directeur Unique: “De wereld lijkt kortzichtiger, steeds onpersoonlijker. Wantrouwen, vooroordelen, stereotypering en uitsluiting , daar doen wij niet aan mee. Discriminatie is een hardnekkig maatschappelijk probleem dat we niet alleen oplossen. Wel kunnen we een bijdrage leveren. Aan organisaties die een afspiegeling die een afspiegeling willen zijn van de samenleving. Gelijke kansen voor iedereen, de gedachte achter het 26-wekenplan tegen discriminatie, voor inclusiviteit, is niet nieuw binnen onze organisatie. Het is zelfs vanzelfsprekend. Nu is het de hoogste tijd om dat met de wereld te delen. Het plan is er om kandidaten, opdrachtgevers en de wereld daarbuiten te laten zien wat we doen, hoe we dat doen en bij wie we dat doen. Naming & faming dus. Op die manier inspireren we anderen om hetzelfde te doen. Zo vinden we de arbeidsmarkt opnieuw uit."

Doe je ook mee?

Doe je mee met de week van het anonieme cv en welke bijdrage kun jij leveren aan onze actie? Bekijk onze website: gelijke kansen voor iedereen.