Steeds jonger last van nek en schouder

De Volkskrant schrijft deze week over een omgekeerde ontwikkeling in de fysiotherapie: de leeftijd van mensen die een afspraak maken wordt lager, in plaats van hoger. De oorzaak is het feit dat we steeds vaker en langer achter een beeldscherm zitten. Thuis als we wakker worden, op werk en weer thuis. Maar ook stress speelt een rol. Door werkdruk, de samenwerking met je manager of de mate waarin je blij bent met je baan. Stress en die beeldschermen veroorzaken dus klachten. En als we dan problemen hebben, dan nemen we rust. Terwijl dat niet de bedoeling is. Je moet juist bewegen! Hoe begin je daarmee op of via je werk?

Beweeg tijdens je werk

We publiceerden er al een artikel over, tijdens de pauze kun je bewegen en ook nog eens gezond eten. Lees onze tips hier.

Maar er zijn meer makkelijke zaken die je meteen op kunt pakken:

  • Bijna een cliché, maar toch waar: ga met de trap en motiveer collega's om dat ook te doen
  • Schaf een tafeltennistafel, voetbalspel of sjoelbak aan
  • Gebruik kleinere kopjes of glazen en haal daardoor vaker iets te drinken
  • Daag elkaar uit om sportprestaties te behalen: zoals die racefiets bij ook minder goed weer, het zwemabonnement dat je altijd al wilde afsluiten of nog wat extra gewicht op de sportschool. Herinner collega's aan die beloofde prestatie
  • Begin klein. Je hoeft niet meteen naar de vijfde etage te klimmen. Eén verdieping is ook goed om als warming-up. En hardlopen hoeft ook niet altijd, wandelen is net zo fijn.

Werkgever? Stimuleer je collega's

Met een vitaliteitsbeloning. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om één keer per jaar je sportkosten te declareren. Of korting bij een fitnessclub. Unique geeft kandidaten die werken via Unique die korting en vergoedt gedeeltelijk de sportkosten van collega's. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met Unique