Top 10 best gelezen blogs in 2017: van ontslag op staande voet tot signalen dat een medewerker zijn exit voorbereidt 131


In 2017 schreven wij ruim 150 blogs om jou te inspireren over goed werkgeverschap. Variërend van verhalen met een knipoog tot serieuzere onderwerpen. Deze zijn het best gelezen.

#5 

Zitten is dodelijk. Zijn jouw medewerkers zich daarvan bewust?

pb 5

Zitten is de standaard, ook op het werk. Is dat erg? Ja, want de negatieve gevolgen (hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht) kunnen desastreus zijn.

#4

Deze (bekende) Nederlanders kregen een burn-out: wat was hún remedie? 

pb 4

Bijna een op de zeven Nederlanders krijgt te maken met een burn out. Ja ook deze bekende Nederlanders én ondernemer. Hoe kwam het zover en wat was hún remedie?

#3

Dit verwacht de nieuwe Arbowet van jou als werkgever

pb 3

Op 1 juli 2017 gaat de nieuwe Arbowet in. Wat zijn de wijzigingen en gevolgen? En wat wordt van jou als werkgever verwacht? Een overzicht van de nieuwe bedrijfsgezondheidszorg.

#2

4 geldige redenen voor ontslag op staande voet

pb 2

Liever niet, maar soms kun je niet anders: een medewerker per direct de laan uitsturen. Wanneer en in welke situatie doe je dat? Vier geldige redenen voor ontslag op staande voet.

#1 

7 signalen dat jouw (beste) medewerker zijn eigen exit voorbereidt
pb 1

Je beste werknemer wil je niet kwijt. Soms is het te laat, maar als je de signalen van de vertrekkende medewerker (her)kent, valt er vaak nog wel wat te redden. 7 signalen van de vertrekker in spé.

Benieuwd naar de nummers 6 tot en met 10 van onze 10 best gelezen blogs in 2017? Lees dan verder.. 


In 2017 schreven wij ruim 150 blogs om jou te inspireren over goed werkgeverschap. Variërend van verhalen met een knipoog tot serieuzere onderwerpen. Deze zijn het best gelezen.

#10

Flexibele arbeidsrelaties: 11 vragen over het nul-uren-contract

nul-uren-contract,  flexibele arbeidsrelatie
Het nul-uren-contract

Er zijn zes flexibele arbeidsrelaties die een alternatief vormen voor de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In deel 1 van de serie ‘Flexibele arbeidsrelaties’: het nul uren contract.

#9

Flexibele arbeidsrelaties: 11 vragen over het min-max-contract

Min-Max contract, flexibele arbeidsrelaties

Het min-max-contract
Het min/max-contract is een flexibele arbeidsrelatie en vormt een alternatief voor de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In dit artikel 11 vragen over het min/max-contract.

#8 

5 vragen en antwoorden over het geven van 360 graden feedback

feedback, 360 graden,

360 graden feedback
Hoe voer jij de functioneringsgesprekken? Als tweegesprek? Of vraag je meer betrokkenen om input? Ofwel: geef jij jouw medewerkers 360 graden feedback?

 

#7 

Warm welkom: de beste introductie van je nieuwe medewerker

Warm welkom, introductie


Introductie van je nieuwe medewerker

Gefeliciteerd met je nieuwe medewerker. En nu? In het diepe gooien of maak je er met een goede introductie en een warm welkom een productief teamlid van?


#6 

Herstellen van burn out: de 9 fases én littekens

burn out, fases

Herstellen van burn out
Wetenschappelijk bewijs ligt er nu: een ernstige burn out laat littekens na en het is belangrijk om goed te herstellen na een burn out.


Let op!

Volgende week: de nummers 5 tot 1: welke blog van Peoplebusiness was het afgelopen jaar het populairst?

0 op basis van 0 beoordelingen
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief