Als het aankomt op investeren in personeel dan ligt binnen het MKB de nadruk op persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleidingen, trainingen en coaching (53%). De budgetten die hiervoor worden begroot lopen sterk uiteen: 48% van de ondervraagden van de Unique Marktmonitor 2016 geeft aan dat hun organisatie maximaal 1000 euro per werknemer per jaar beschikbaar stelt, waar 20% tussen de 1000 en 2000 euro per jaar spendeert aan de ontwikkeling van haar werknemers. 

Ontwikkelen van medewerkers: Functie verbeteren

Als geld echter de reden is dat jij (nog) geen opleiding aan je werknemers hebt aangeboden of twijfelt over het nut van een training, dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat het volgen van een training nooit in jouw nadeel werkt. Zo zegt Josje Karg, leeradviseur van Springest. 

“De voornaamste reden om een opleiding of training te volgen is om de functie te verbeteren”, legt Karg uit. “Maar het is voor je werknemer ook echt fijn om af en toe kennis bij te spijkeren of op te frissen of gewoon iets nieuws te leren. Zo ga ik zelf binnenkort een cursus Nederlands doen. Dat klinkt wat algemeen, maar ik vind het interessant en ik zal het in mijn werk ook echt wel kunnen toepassen.” 

#1 Kun je met een klein budget ook je personeel trainen?

“Een hoog budget is niet altijd noodzakelijk, maar het zorgt wel voor meer opties. E-learnings zijn over het algemeen goedkoper in vergelijking met klassikale trainingen. Dit komt doordat er bepaalde kosten niet gemaakt worden bij e-learnings (denk aan: vaste locatie, een docent voor de klas, vast tijdstip). Personeel kan ook getraind worden via e-learnings. Vele grote bedrijven doen dit al, denk bijvoorbeeld aan Albert Heijn en hun kassamedewerker trainingen of Shell en hun voedselveiligheidstrainingen. Dit gaat allemaal via e-learnings.

Een hoog budget geeft je wel meer opties. Je geeft daarmee personeel de ruimte om te beslissen tussen klassikale trainingen of e-learnings en thuisstudies. Een hoog budget geeft ook meer ruimte om meerdere kortere cursussen te volgen.”

#2 Zou je eerder voor één dure opleiding gaan, of juist meerdere goedkopere?

“Ik adviseer meerdere kortere cursussen. Zo kan je werknemer zelf kiezen waarover hij of zij  meer te weten wil komen en waarin hij of zij zich zou willen specialiseren. Je bent dan niet gebonden aan één soort studie of richting. Je kunt dan op meerdere gebieden kennis vergaren en daardoor breder inzetbaar zijn.”

#3 Hoe bepaal je prijs-kwaliteitverhouding? 

“Je bepaalt dat door goed te vergelijken. Ik kijk zelf ook altijd naar de reviews van voormalige cursisten. Op onze site schrijven zij over hun ervaringen met de opleider en de opleiding. Je leest wat anderen geleerd hebben en wat ze juist wel of niet fijn vonden.” 

#4 Zijn er ook opleidingen die eigenlijk gewoon voor iedereen nuttig kunnen zijn? 

“Jazeker, die plaatsen wij in de categorie persoonlijke effectiviteit. Daarbij kun je denken aan een assertiviteitstraining, time management, zelfvertrouwen, productiviteit of snellezen.” 

#5 En hoe voorkomen werkgever of werknemer dat ze door de bomen het bos niet meer zien bij het zoeken naar een opleiding?

“Door een kijkje te nemen op onze Springest Learning Trends. De laatste is die van december 2016 en toont de trends op het gebied van opleidingen in Nederland. Daar zie je bijvoorbeeld staan wat de meest populaire onderwerpen waren, in welke steden de meeste opleidingen zijn aangevraagd en welke opleidingen en trainingen per categorie. Daardoor kun je je laten inspireren.” 

 

Subsidies en fiscale voordelen

Medewerkers een opleiding of training laten volgen? Dan hoef je niet altijd alles zelf te betalen. Er zijn verschillende subsidies en fiscale voordelen waar je je voordeel mee kunt doen. Informeer altijd naar wat jij kunt terugkrijgen.

Over Springest
Op de online leercatalogus Springest vinden bezoekers ruim 38.000 trainingen van meer dan 4.000 verschillende aanbieders. Springest verbindt je met alle mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen.

Vind en vergelijk opleidingen, trainingen, cursussen, boeken, artikelen, vragen & antwoorden en tests. Springest heeft de meeste gebruikerservaringen van cursisten (meer dan 50.000) en de makkelijkste zoek- en filtermogelijkheden voor een heel divers aanbod. Zo vind je altijd groeimogelijkheden die bij jouw leerstijl, wensen en budget passen.

Beeld: Getty Images