Stel de vraag, waar word je blij van?

Herken je deze situatie? Een collega, of misschien jijzelf, wacht op initiatief van werkgever. Een plan voor jouw toekomst of die volgende stap. Je blijft te lang hangen in een situatie die niet (meer) bij je past. Of vertrekt naar een andere werkgever. Terwijl je heel goed zelf je carrière en toekomst kunt sturen. Je bent niet voor niets begonnen bij de organisatie waar je nu werkt.

Herken je de situatie? Stel jezelf dan de vraag: waar word ik blij van? Waar ligt mijn talent en welke aspecten zorgen ervoor dat mijn hart sneller klopt? En ga in gesprek met je manager of HR. Wees transparant en vertel eerlijk wat je vindt. Zoals ‘het lukt me even niet’ of ‘kunnen we eens kijken naar andere alternatieven’. Welk talent wil je verder ontwikkelen?

Laat mensen dromen

Werkgevers, managers, kunnen collega’s helpen. Bijvoorbeeld door mensen de kans te geven om te vertellen over een toekomst waarvan ze dromen. Misschien komt iemand dan met een beeld dat niet aansluit bij het werk dat hij of zij nu doet. Vaak blijkt juist dat het allemaal wel kan, nu of later. In de huidige functie, op een nieuwe plek in de organisatie of zelfs helemaal bij een ander bedrijf. Vraag naar die dromen en zelfs collega’s die afwachten of geen tijd vrijmaken voor hun eigen ontwikkeling vertellen wat ze graag doen. Ook dat is werken aan duurzame inzetbaarheid. Er is maar een enkeling die zelf opstaat, dus je kunt mensen helpen. Zelf, of met hulp van een coach.

We spreken veel over bevlogenheid. Maar niet iedereen weet wat het is. Meestal gaat het vooral om samenwerking. Daar wil ik persoonlijke aandacht aan toevoegen. Praat met elkaar en daag elkaar uit om zonder belemmeringen naar de toekomst te kijken. Want iedere collega heeft talent of een gave die vooral zichtbaar wordt wanneer je er enthousiast over vertelt. Dan zie je die bevlogenheid vanzelf en dat sluit weer aan bij dat uitspreken van dromen.

Welk werk past bij welke fase

Als werkgever zou je een flexibel personeelsbeleid moeten hebben dat aansluit bij de levensfases van je personeel. Bijvoorbeeld omdat het druk is vanwege de situatie thuis. Of wanneer je, zoals een collega bij Unique, begint in een salesfunctie en het geweldig vindt om met klanten in contact te zijn. In de volgende fase van je werkleven heb je misschien hele andere wensen en wil je juist richting HR. Ga dan niet weg, ga in gesprek over die andere rol.

Ik zie mezelf als een van de oudere medewerkers van Unique en ik werk fulltime. Voor mij is vrijheid belangrijk want als ik vijf dagen door het hele land rijd en alleen maar in overleg zit dan in mijn energie snel op. Dus plan ik mijn dagen zelf in stem ik mijn werk af. Tegenover die vrijheid staat natuurlijk ook verantwoordelijkheid. Die je bespreekt met je collega’s.

 En als je geen werk meer hebt?

Dan heb je geen invloed meer op wat je is overkomen, maar wel invloed op hoe je ermee omgaat. Je hebt het altijd zo en goed gedaan en dan heb je jouw baan niet meer. Natuurlijk ben je boos, maar na een periode van rouwverwerking moet je ook weer door. Misschien wel naar een baan die beter past bij jouw dromen, waarvan je meer energie krijgt. Die stap kun je niet altijd zelf zetten, dan heb je hulp nodig. Dan kan ik helpen.

Bestel onze Infographc

Het interview met Annette van Roozendaal combineerden we met de cijfers uit ons marktonderzoek, de HR Marktmonitor. In een Infographic. Bestel deze infographic meteen!

HR voorop. Dit zijn de andere onderwerpen van ons vijfluik:

  1. Nieuwe loopbaanpaden en cultuurverandering - Wanda Ploeg Hoe kantel je bestaande tradities binnen je organisatie?
  2. Duurzame inzetbaarheid - Annette van Roozendaal Baas over je eigen carrière. Word niet afhankelijk van je werkgever
  3. Diversiteitsbeleid - Tessa Veldhuisen Samenwerken aan een organisatie die past bij de samenleving
  4. Talent development - Anoek Klein Swormink Iedereen talent, maar weet je hoe je het herkent?
  5. Vitaliteit - Dorien Dröge Beloon vitaliteit met een passend beleid

Over Annette van Roozendaal

Annette van Roozendaal is senior HR lead bij Unique. Ze is een mensgerichte verbinder met aandacht voor ook haar eigen duurzame inzetbaarheid. Die aandacht heb je nodig in een branche die steeds verandert en een vakgebied dat volop in beweging is. Word niet afhankelijk van je werkgever, maar blijf je eigen koers varen! Ook als je begin 50 bent.