In 2017 wisselden 937.000 mensen van beroep, maakte het CBS bekend. En weer 70% van hen ging ook nog eens werken in een andere sector. Zij maakten bijvoorbeeld een switch van een baan in de zorg naar een functie in de bouw. De toename van het aantal nieuwe beroepen heeft te maken met de economische groei, aldus het CBS. Meer economische zekerheid betekent ook dat mensen sneller de stap durven te nemen naar een nieuwe baan.

Geen woorden maar banen

Tegelijkertijd kan een andere baan of werkomgeving voor mensen die juist al een tijd werkloos zijn ook net die stap zijn naar een leven met werk. In de gemeente Rotterdam werkten Marjolein Borsboom en Marjolein Hollemans samen met de gemeente en andere collega's van Unique aan het programma Talentmatching. Het doel van het project is betaald werk voor werkzoekenden, en kenmerkend voor de aanpak is de positieve flow. "Hetzelfde koekje, maar dan anders": niet het cv maar het talent van werkzoekenden staat centraal.

Marjolein en Marjolein vertellen: "het programma duurt zes weken en is vanaf de eerste dag anders dan mensen gewend zijn. Zo ontvangen we kandidaten bijvoorbeeld buiten om ze welkom te heten. We vertellen ze dat we het fijn vinden dat ze er zijn en noemen elkaar bij de voornaam. We willen weten wie je bent, waar je vandaan komt en wat je graag zou willen." En met succes. Het project was een "dikke high five" waard!

De nieuwe baan van Arenda Van

Het resultaat van het programma is dat 62 mensen een baan vonden, van de 134 kandidaten die het programma volgden. Eén van die mensen is Arenda Van. Zij werkte 33 jaar als architect en interieurdesigner in Griekenland, totdat de crisis kwam. Ze ging terug naar Nederland en vond daar geen werk. In 2017 deed Arenda mee aan het project Talentmatching. Nu werkt ze in Rotterdam bij kinderboerderij de Blijde Wei en is ontzettend blij met haar baan. 

Wil je meer weten over het project?

Arenda vertelt over haar nieuwe baan op onze website. Net als Kasia Derks, die vanuit de gemeente Rotterdam meewerkte aan het project. Haar motto is: "Je weet niet wat je kunt, totdat je het probeert". Lees meer over deze unieke samenwerking!

67% van de werknemers staat open voor een nieuwe baan

In 2017 deden Motivaction en Unique onderzoek bij werknemers en werkgevers. We vroeg hen naar de employee journey van medewerkers, over employer branding en de arbeidsmarkt van nu. Ruim 4.000 deelnemers werkten mee. Een van de conclusies: 67% van werkend Nederland staat open voor een nieuwe uitdaging. Wisselen in 2018 nog meer mensen van werk? Bezoek de feestelijke première van onze Hr Marktmonitor op 5 april, aanmelden kan meteen!

Ik meld me aan voor de première. 

Lees meer over het voorspellen van carrièrestappen door middel van data-analyse: voorspel een volgende stap met machine-learning.