Als ondernemer of HR-professional heb je het al druk genoeg. Daarom is er nu de Unique HR Store, een online HR-Platform. 5 vragen aan Monique Redel, manager HR-online en Jeen Westra, Business Manager bij HROffice/Adver-Online over de ins en outs van deze innovatieve online HR-winkel.  

#1 De Unique HR Store, wat is dat nou precies?  

“Je kunt het vergelijken met een webshop, een online winkel waar je HR-tools en -diensten aankoopt om je personeelszaken en HR-proces nog verder te verbeteren. Je vindt er instrumenten die je ondersteunen bij werving & selectie, indiensttreding, functioneren & beoordelen, opleiden & ontwikkeling, ziekteverzuim & re-integratie en beëindiging dienstverband. Het mooie is dat je kunt kiezen tussen verschillende aanbieders. Hierdoor kun je ze goed met elkaar vergelijken en een weloverwogen keuze maken. We zullen het assortiment continu aanvullen met nieuwe leveranciers én nieuwe producten. Ook staan we open voor goede suggesties van ondernemers en HR-professionals voor veelgevraagde oplossingen.” 

#2 Waarom hebben jullie de HR Store ontwikkeld? 

“Bij MKB’ers groeit de behoefte aan extern HR-advies, HR-managers voelen steeds meer de noodzaak het HR-proces te perfectioneren. Denk aan nieuwe vormen van opleiding en ontwikkeling, maar ook aan (preventie op het gebied van) ziekteverzuim en de laatste inzichten in re-integratie of het starten/beëindigen van dienstverbanden. Onze gedachte vanuit Unique is: wij zoeken talent, wij vinden talent en gaan verder waar anderen stoppen. Ofwel, met de HR Store breiden we onze rol nog verder uit door ondernemers te faciliteren met HR-tools voor hun eigen personeel.”  

#3 Die tools, kunnen jullie daar concrete voorbeelden van noemen?

“Op hrstore.unique.nl staat een uitgebreid aanbod van verschillende leveranciers die allen gespecialiseerd zijn in het leveren van oplossingen voor HR-vraagstukken. Een kleine greep: Van VCA tot HBO/WO Bedrijfskunde (Springest), online Excel trainingen (GoodHabitz), Video Recruitment (Cammio), screeningsmogelijkheden van o.a. diploma, identiteit, VOG en rijbewijs, BIG (CVmonitor) en verschillende werving- en selectietools (MatchQ Assessments), onboarding (Appical) en juridisch advies (Ligo)." 

#4 Wat is nou het grootste voordeel?

Gemak, efficiency, tijdswinst én kostenbesparingen. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers en ook HR-professionals vaak uren aan het ‘Googelen’ zijn in hun zoektocht naar advies en innovatieve producten. Zonde van hun kostbare tijd! Daarom hebben we het proces versimpeld. Met de HR Store krijg je op één centrale plek, met één inlog en één dashboard toegang tot alle diensten die je via onze webwinkel hebt aangekocht. De diensten worden direct geactiveerd na aankoop, zodat je zonder lange implementatietrajecten gelijk aan de slag kunt.” 

#5 Tot slot: Hoe werkt het?

“Bij interesse voor een dienst of oplossing klik je op het product van de desbetreffende productleverancier. Via tekst en een filmpje krijg je laagdrempelig uitleg over de dienst die je kiest. Op die manier weet je wat je aankoopt, hoe je de dienst kunt gebruiken en wat je ervoor moet doen. Liever eerst uitproberen? Dat kan dus ook. Bij veel leveranciers is het mogelijk om hun diensten tot 1 augustus gratis of met korting uit te proberen.” 

Nieuwsgierig geworden? Proefabonnement nemen? Ga naar hrstore.unique.nl