Beeld: Getty Images

Wat het is
Het Beste Werkgeversonderzoek Onderzoek is een onderzoek van NRC Carrière, het arbeidsmarktplatform van NRC Media, in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau SatisAction naar goed werkgeverschap onder hoogopgeleiden. De onderzoeksresultaten bieden inzichten in de tevredenheid van werknemers van organisaties en vergelijkt de arbeidsvoorwaarden van deze organisaties met elkaar. De opzet en uitkomsten werden tijdens het Beste Werkgevers Event 2015/2016 op 7 december in Amsterdam gepresenteerd door Mirjam Baars van SatisAction, waarna awards aan de winnaars werden uitgereikt. Dit zijn de winnaars:
 
 
Beste Werkgever: Accenture
Consultancy-organisatie Accenture komt net als vorig jaar als beste uit de bus in het ‘Beste Werkgeversonderzoek 2015/2016’. ORMIT en TOPdesk waren respectievelijk nummer twee en drie. Volgens onderzoekers verdient Accenture de eerste plaats omdat de werkgever er het best in slaagt een goed werkklimaat te combineren met een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. 96% van de 2.700 medewerkers bij Accenture Nederland is er trots op om bij deze organisatie te werken. De consultants zijn vooral tevreden over de kansen die ze krijgen om te leren en zich te ontwikkelen. Elke medewerker krijgt een trainingsbudget dat naar eigen inzicht is samengesteld en wordt gestimuleerd om zelf zijn baan vorm te geven, onder andere via een Carrière Marktplaats en persoonlijke coaching. Veel tijd kost het allemaal wel: meer dan de helft van de consultants maakt regelmatig meer uren dan de formele werktijd. 


Beste Arbeidsvoorwaarden: Accenture
Ook op het gebied van arbeidsvoorwaarden pakte consultancy-organisatie Accenture de eerste plaats. De vragenlijst van het arbeidsvoorwaardenonderzoek, bestaande uit 65 vragen, werd door de HR-afdeling van de organisaties ingevuld. De vragen waren gericht op de primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden. Thema's waren onder meer: primaire en secundaire beloning, verlof, werktijden, pensioen en vervoer, ontwikkelingsmogelijkheden en HR ken- en stuurgetallen.

Beste werkgever medewerkertevredenheid: Bartosz ICT
In deze categorie werd Bartosz ICT, dienstverlener op het gebied van testen, testmanagement en projectmanagement – een van de FD Gazellen in 2015 uitgeroepen tot beste werkgever op het gebied van medewerkertevredenheid. Voor dit onderzoek vulde een deel van de werknemers een internetvragenlijst in. Die vragen waren gericht op werktevredenheid, met diverse thema’s als: werkinhoud, werksfeer, werkdruk, doorgroeimogelijkheden en vrijheid in het werk. Dit jaar werd extra aandacht besteed aan het thema persoonlijke ontwikkeling. 

De Nieuwe Held - Springest
Springest, een vergelijkingstest voor opleidingen en trainingen, is dé Nieuwe Held van 2015/2016. De tweede en derde posities worden ingenomen door webapplicatie ontwikkelaar Kabisa en softwareontwikkelaar GlobalOrange. Het Nieuwe Helden Onderzoek is een speciaal onderzoek voor kleinere werkgevers (20-75 medewerkers), waarin wordt gekeken naar de mate waarin organisaties innovatief zijn en een stimulans bieden aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. 

Op de hoogte blijven? Registreer dan hier en ontvang elke twee weken de nieuwsbrief van Peoplebusiness in uw mailbox.