2018 wordt het jaar van de bevlogenheid. De HR-trends die we hieronder noemen, hangen alle vijf samen met de mate waarin je medewerkers enthousiast zijn over hun werk en trots op de organisatie. Volgens Tom Eijck, sociaal innovator bij Unique bevindt een bevlogen medewerker zich met regelmaat in een staat van flow bij het verrichten van werkzaamheden. ‘Bevlogen medewerkers zijn ook mensen die met plezier en energie naar hun werk gaan. Dat zorgt niet alleen voor een beter welzijn van de medewerkers zelf, maar leidt tot direct financieel rendement.’

HR-trend #1 Employee Journey

Door het aantrekken van de economie is de krapte op de arbeidsmarkt in steeds meer sectoren voelbaar. Het effect: het draait meer dan ooit om het gelukkig en betrokken houden van de medewerker. Voelen jouw medewerkers zich thuis binnen jouw organisatie? Geven zij iedere dag het beste van zichzelf en dragen bij aan de doelen van de organisatie? Door het aanbieden van de perfecte Employee journey zorg je dat je bestaande medewerkers betrokken houdt, nieuwe medewerkers niet voortijdig laat afhaken. In 2018 zullen steeds meer medewerkers voor een bedrijf of organisatie willen werken de de perfecte Employee Journey aanbieden. Ofwel: de reis die medewerkers maken binnen de organisatie vanaf het moment eerste contact tot en met het punt dat ze de organisatie verlaten. Organisaties, die inzicht hebben in hun employee journey en hier gericht mee aan de slag gaan, worden gezien als een aantrekkelijke werkgever.

Leestip!

HR-trend #2 Employer branding

Hoe zorg je dat je als werkgever aantrekkelijk bent en blijft voor medewerkers? Dat wordt in 2018 voor het gros van de werkgevers de insteek. Met employer branding laat je je toekomstige medewerkers zien wat je te bieden hebt. Het juiste talent aantrekken én behouden valt en staat namelijk met een goed, onderscheidend verhaal en werkgeversmerk. Doe iets waar iedereen over gaat praten. Dat kan met ludieke of creatieve content. Van vacatureteksten met humor (Coolblue) en werving van social media (Unique) tot werven via Virtual Reality. Hiermee geef je kandidaten een levensecht kijkje in je eigen bedrijf.

Leestip!

HR-trend #3 Duurzame inzetbaarheid

Onlosmakelijk verbonden aan employee journey en employer branding is duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg je voor een gezonde en vitale werkomgeving waarin gelukkige medewerkers maximaal kunnen presteren en duurzaam inzetbaar blijven? Wil je medewerkers duurzaam inzetbaar houden, dan is rekening houden met flexibele werktijden, een goede werk-privé-balans of vitaliteitsbeleid niet genoeg. Toekomstige generaties medewerkers zouden een ‘levenlang moeten leren’. Omdat ze dan pas écht productief en gezond kunnen werken tot aan hun AOW-gerechtigde leeftijd. Daarnaast zullen werkgevers en HR-professionals door ontwikkelingen als zelfsturing en agile werken steeds meer samenwerking zoeken met collega's van Facility en ICT. Zo maakte VGZ, beste Workplace winnaar van 2017 van HR en Facility Management  één bedrijfsonderdeel met één strategie, die direct gerelateerd is aan de organisatiedoelstellingen.

Leestip!

HR-trend #4 Online werving en selectie 

Verandering is altijd even wennen en aftasten. Maar solliciteren op de klassieke manier laten we in 2018 steeds verder achter ons. De werkgever maakt in 2018 steeds vaker gebruik handige online tools waarmee je competenties van je sollicitanten in kaart kunt brengen en objectief keuzes kunt maken. Robotisering en Artificial Intelligence zullen een grote rol gaan spelen bij werving en selectie van nieuwe medewerkers. En als bijvangst levert digitalisering je een schat aan data op. Via HR Analytics kunt u de personele ontwikkelingen steeds beter voorspellen en daarmee ligt de weg open voor datagedreven HR-beleid.

Leestip!

HR-trend #5 Nieuwe wet- en regelgeving

Op 25 mei 2018 vervangt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit betekent dit dat er strenge eisen worden gesteld aan de opslag van data van jouw medewerkers. En 2018 heeft nog meer nieuwe wet- en regelgeving voor u als werkgever in petto. Het nieuwe kabinet heeft een reeks plannen aangekondigd, zoals de aanpassing van het ontslagrecht, de ketenbepaling van contracten, de transitievergoeding, het kraamverlof en de loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Het blijft dus opletten bij het naleven van alle nieuwe wetten en regels.

Leestip!

Beeld: Getty Images