Wist je dat de helft (inderdaad de hélft) van de medewerkers werk combineert met zorg voor kinderen en een op de vijf medewerkers mantelzorger is? En dat zorg tamelijk ongelijk verdeeld is? Vrouwen zorgen bijvoorbeeld tweemaal zoveel als mannen.
Wat je als goed werkgever ‘moet’ met al dat zorgende personeel? Los van waarderen en koesteren helpt het om je (mantel)zorgende medewerkers te ondersteunen met aandacht, begrip en ruimte voor (maatwerk) oplossingen, immers 40 procent van de werknemers met mantelzorgtaken voelt zich zwaarbelast of overbelast. Tijd voor goed, nee: 'zorgvriendelijk werkgeverschap', omdat het in je onderneming om meer draait dan alleen om winst of shareholdervalue.
 

Zorgvriendelijk werkgeverschap
Wat  levert zorgvriendelijk werkgeverschap jou als werkgever op? Bij analyse van de database van Great Place to Work blijkt dat 29 werkgevers (waaronder Renault, &samhoud, Kindergarden) gekwalificeerd kunnen worden als ‘zorgvriendelijke werkgever’. Deze werkgevers hebben aandacht voor de werk-privé balans van hun medewerkers en die aandacht leidt tot de volgende 5 winstpunten:

 

#1 Kwart aan kostenbesparing op ziekteverzuim 

Dit telt op tot een €3,3 miljard totale kostenbesparing voor alle organisaties in Nederland samen.

#2 Hogere omzet door 1,3% meer omzetgroei 


Dit betekent een €5,7 miljard extra netto omzetstijging voor alle grote ondernemingen in Nederland samen. 

#3 Positiever imago


Zo steeg de koers van de aandelen van Facebook met 30% toen CEO Mark Zuckerberg aankondigde verlof op te nemen om bij zijn pasgeboren dochter te kunnen zijn. Hij moedigde zijn medewerkers aan hetzelfde te doen. Dat het zorgvriendelijke beleid vruchten afwerpt blijkt ook uit de populariteit van deze werkgevers bij werkzoekenden. &samhoud ontvangt jaarlijks 9.000 sollicitatiebrieven en Kindergarden 7.800.

#4 Twee procent lager verloop


Zorgvriendelijke organisaties zijn aantrekkelijke werkgevers. Dit uit zich in een 2% lager verloop. Besparing wervingskosten: €7.100 per nieuwe medewerker.

#5 Meer vrouwen in topposities


Diverser senior management met 19% vrouwen versus 11% gemiddeld. Dit voorkomt een gedwongen vrouwenquotum. De doorstroom van vrouwen stokt nu nog vaak bij het middenmanagement.

Meer weten over zorgvriendelijk werkgeverschap?

De Whitepaper ‘De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap’ is hier te downloaden.

Beeld: Getty Images