GODELIEVE-MEEUWISSEN-ZIN-HOUDEN-IN-JE-WERK-HRAls trainer, coach en spreker helpt Godelieve Meeuwissen professionals om hun talent ten volle uit de verf te laten komen én weer zin te krijgen in werken. Daarvoor schreef zij ook het boek Zin houden in je werk. “Ik merk dat veel mensen zich schamen voor een gebrek aan zin of een burn-out. Ze praten er niet over en organisaties krijgen dit probleem niet goed opgelost.”


#1 Geen zin hebben in werk: waarom is dat erg?

“Teamleider Ernst verwoordde onlangs uitstekend waarom het ongemerkt een groot probleem is als je niet veel zin in je werk hebt. Hij was net begonnen aan mijn coachingsprogramma. Hij zei: ‘Ik heb een prima opleiding, een aardige functie en op zich een goed salaris. Mijn collega’s zijn leuk, het team waar ik leiding aan geef draait best goed en ik werk aan interessante projecten. Ik mag niet klagen eigenlijk.’

Ernst schaamde zich bijna om te zeggen dat hij desondanks vaak geen zin heeft in zijn werk. Dat hij eigenlijk veel beter kan presteren dan hij nu laat zien. Dat hij merkt dat hij niet meer zo creatief is in het bedenken van nieuwe oplossingen en niet zoveel lef meer heeft om nieuwe projecten te initiëren. Bij vergaderingen denkt hij steeds vaker: Laat maar. En hij daagt zijn teamleden veel minder uit dan voorheen. Hij merkt ook dat hij zich steeds minder fit voelt.

Ernst vreest dat hij binnenkort door de mand valt of dat zijn directeur merkt dat hij ver onder de maat presteert. Hij vreest ook dat een mogelijke promotie er niet in zit en hij zegt er ook nog bij: ‘Dat zou terecht zijn, want ik ben verre van de beste versie van mezelf.’”

#2 Het treft dus de hele organisatie

“Het onderpresteren van deze leidinggevende is een duur geintje. Ernst is namelijk veel minder effectief voor de organisatie dan eerder. Zijn teamleden krijgen ook minder goed leiding, waardoor zij waarschijnlijk minder productief zijn. Maar ook voor Ernst zelf is dit onderpresteren heel onprettig en ‘duur’. Zijn zelfvertrouwen neemt af en die promotie met meer uitdaging én salaris zal hij waarschijnlijk aan zijn neus voorbij zien gaan als hij zo doorgaat. Ernst is zelfs bang dat hij overspannen raakt, omdat hij zichzelf zo teleurstelt en niet weet hoe hij hieruit moet komen.”

#3 Er ligt dus ook een burn-out op de loer, met alle gevolgen van dien

“Dat kan inderdaad een gevolg zijn. Volgens onderzoek van het CBS en TNO heeft 1 op de 7 mensen burn-outklachten en duurt het eventuele verzuim ongeveer 190 dagen. Veel mensen kennen wel iemand in hun omgeving die een burn-out heeft meegemaakt. Of misschien weet je zelf hoe ingrijpend het is. Burn-out is niet alleen zeer vervelend voor de persoon in kwestie, het is ook een héél duur probleem. De tendens is dat het probleem steeds groter wordt. Ik merk echter dat veel mensen zich schamen om er openlijk over te praten én dat organisaties zich schamen omdat ze dit probleem niet goed opgelost krijgen.”

zin-hebben-in-werk-Godelieve-Meeuwissen-burn-out

#4 Is er iets aan te doen?

“Er is veel aan te doen, voor organisaties als geheel, voor leidinggevenden en voor iedereen individueel. Je kunt zelf de verantwoordelijkheid nemen om zin te houden of opnieuw zin te krijgen in je werk. En dat zorgt voor betere resultaten. Voor iedereen. Zin hebben in je werk is geen luxe, het is van groot persoonlijk én dus ook bedrijfseconomisch belang.”

#5 Hoe pakken we dat dan aan?  

“Om zin te krijgen in je werk, is het belangrijk:
- dat je doet wat je goed kunt
- dat je je valkuilen kent.
Maar ook je team en je organisatie heb je nodig om zin te houden. Mijn boek gaat over al die niveaus en helpt om je talent te ontdekken als basis voor succes, om effectief feedback te geven en een goed werkklimaat te scheppen.

#6 Talent benutten is dus erg belangrijk

Als je aan de slag gaat, kom je erachter hoe goed het voelt als jouw talent helemaal uit de verf komt. Je bent fit en scherp en werkt goed samen met je leidinggevende, met je teamleden en met al je andere collega’s. Je draagt bij aan een positief werkklimaat in jouw organisatie waar het voor iedereen prettig werken is. En je doet inspiratie op om de ontmoetingen in jouw organisatie ook daadwerkelijk te laten werken.

Het is een kwestie van keuzes maken en stap voor stap in de goede richting gaan. Wat ga je wel aanpakken, wat nog niet? Waar heb je nog geen invloed op en waar kun je al wél jouw talent voor inzetten?”

#7 Is dit voor werknemers en leidinggevenden makkelijk te doen?

“Niet altijd, want je moet het namelijk aandurven om ook eerlijk naar je eigen zwakke kanten te kijken.
- Aan de slag gaan vraagt de moed om je openhartiger op te stellen naar collega’s.
- Het is nodig dat je je hoofd boven het maaiveld durft uit te steken om bijvoorbeeld voor jouw organisatie maatregelen te nemen die voor een beter werkklimaat zorgen.”

#8 En daarvoor kunnen we jouw boek lezen..

“Jazeker. Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over ‘zin houden in je werk’ en vooral geschikt voor mensen die leiding geven. Zij hebben iedere dag opnieuw invloed op de zin in het werk van de mensen in hun team.”

Boek lezen? Een aantal leidinggevenden ging je al voor. Dit is hun reactie:

‘Door het ontbreken van enig managementmodel aarzelde ik in het begin even, maar intussen denk ik dat dit boek – ook voor doorgewinterde managers – verplichte kost zou moeten zijn.  Godelieve laat goed zien hoe je zélf verantwoordelijkheid kunt nemen om zin te houden óf weer te krijgen in je werk.’ - Peter van Winkel, Koninklijke Luchtmacht

‘Een inspirerend boek voor leidinggevenden én voor iedereen die leiding krijgt.’ - Wilma Windgassen - Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

‘Gemiddeld zijn hoeft vanaf nu niet meer. Je hoofd mag boven het maaiveld.’ - Eric Jongmans, Waterschap Rivierenland

Een exemplaar van dit boek winnen?
Ga naar onze Facebookpagina en like ons bericht!
 

ZIN_HOUDEN_IN_JE_WERK_HRZin houden in je werk
Voor jezelf, je team en je organisatie
Godelieve Meeuwissen
Isbn 9789491757518
176 blz, € 20