Foto: Varsbayd Photography 

Lucille Werner heeft op Wereldgehandicaptendag de winnaars bekend gemaakt van de Business Walk of Fame. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk plaats en aandacht voor werknemers met een handicap. Uit de vele inspirerende en enthousiaste aanmeldingen van werknemers met een handicap werden door een vakjury de winnaars gekozen. 

 #1 Betrokken directeur lost vragen direct op


01 Categorie: Meest toegankelijke werkgever groot bedrijf
02 Genomineerd waren: Albert Heijn, IBM en KPN
03 Winnaar: IBM 
04 De jury: IBM neemt toegankelijkheid heel serieus en voert een bewust diversiteitsbeleid dat in alle lijnen van de organisatie wordt doorgevoerd. De directeur toont hierbij grote betrokkenheid en is persoonlijk benaderbaar. Doorslaggevend bij het winnen van de tegel is dan ook dat het bedrijf direct actie onderneemt als een medewerker met een beperking aangeeft dat verbetering mogelijk is. Er wordt niet geschoven met vraagstukken maar vragen worden opgelost. 
05 De werknemer: Toen er binnen de organisatie videoboodschappen werden rondgestuurd zonder ondertiteling, kaartte werknemer Wim Poort dit aan bij de directeur zelf. Binnen twee dagen werden de video’s nog eens verstuurd en nu met ondertiteling en werd intern de afspraak gemaakt dat al de videoboodschappen voortaan ondertiteld worden. Voor Wim een geweldige ervaring die hij omschrijft als: ‘That’s one small step for a man, one giant leap for mankind’. 

#2 Investeren in volwaardige medewerker met handicap


01 Categorie: Meest toegankelijke werkgever MKB
02 Genomineerd waren: Gemeente Venlo, Van Dijk Maasland en MMR Transport
03 Winnaar: Gemeente Venlo 
04 De jury: Een organisatie die het belangrijk vindt dat mensen met een handicap volwaardig werknemer kunnen zijn. Ze deinst er niet voor terug hiervoor veel te investeren en risico’s te nemen. Deze instantie heeft als gemeente duidelijk een voorbeeldfunctie. 
05 De werknemer: Voor Susanne Ryan betekent werken bij Gemeente Venlo dat ze nu ook gelooft in haar competenties en in wat ze kan. Ze zegt hierover: “Naast alle ondersteuningen heeft mijn leidinggevende enorm bijgedragen aan mijn gevoel van eigenwaarde, want het hebben van werk is nog iets anders dan het zelf ook zo voelen.”

#3 Het nieuwe werken haalt medewerker uit isolement


01 Categorie: Creativiteitsprijs
02 Genomineerd waren: Niko, Skills Netherlands en Webmastery
03 Winnaar: Webmastery
04 De jury: Webmastery is een bedrijf dat door een creatieve aanpak mogelijkheden creëert; met de computer is vandaag de dag heel veel mogelijk en Webmastery ziet en benut hierbij ook kansen voor personen met een beperking. Mensen die jarenlang niet actief zijn geweest, worden uit hun isolement gehaald en kunnen vanuit huis weer positieve ervaringen opdoen. Dit is een prachtig voorbeeld van een werkgever die in staat is om werknemers met enorm veel plezier te laten werken. Zo krachtig kan een werkgever zijn! Webmastery is een voorbeeld voor het klein bedrijf. 
05 De werknemer: Angelique van Ewijk: ‘Mijn werkgever heeft mij een gouden kans geboden en me het vertrouwen gegeven dat ik dit kan. Ze is nooit te beroerd iets uit te leggen en zet me regelmatig in het zonnetje. Ze heeft het beste met me voor en vraagt regelmatig of ik niet te veel hooi op mijn vork neem. Maar misschien nog wel het beste: ze heeft vertrouwen in me.”

#4 Menselijk en flexibel omgaan met omstandigheden


01 Categorie: Aanmoedigingsprijs
02 Genomineerd waren: Cees van Weelden Fietsenmaker, De Ogtent en Huis van Rie
03 Winnaar: Cees van Weelden Fietsenmaker
04 De jury: Cees van Weelden is een middenstander die enorm flexibel inspeelt op werknemers en ook qua werktijden heel veel ruimte geeft. Hij houdt in zijn winkel en in zijn hart in verschillende omstandigheden ruimte voor mensen met een beperking. Hij is een voorbeeld van menselijkheid en van hoe het ook, of misschien wel juist, in kleine organisaties goed kan werken. 
05 De werknemer: Carla de Haard: “Cees is een sociaalbewogen mens die heel vaak anderen, die minder kansen hebben, een kans geeft. Ondanks dat het niet altijd goed voor hem uitpakt doet hij nooit moeilijk en blijft hij kansen geven.”
  Op de hoogte blijven? Registreer dan hier en ontvang elke twee weken de nieuwsbrief van Peoplebusiness in uw mailbox.