Foto: Jeroen Dietz

Op 26 januari jl. heeft Staatssecretaris Wiebes een meerderheid van de Eerste Kamer achter zich gekregen voor zijn plan om de VAR te vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. De VAR vervalt dus definitief per 1 mei 2016. Er geldt wel een overgangstermijn tot 1 mei 2017. Kunnen ondernemers en zzp’ers nu opgelucht ademhalen?  

Op dit moment zijn er tussen de 800.000 en 1,2 miljoen zzp’ers. Daarin heb je een hele grote grijze groep. Zijn ze nu echt zzp’er of niet? Die zzp’ers zijn vaak te onbekend met de risico’s die ze lopen. Ze kijken doorgaans niet verder dan het volgende jaar. Schijnzelfstandigheid heeft alle aandacht vanuit de overheid en de sociale partners. Het staat immers in verband met een gezond en betaalbaar sociaal stelsel in Nederland. De vraag is echter hoeveel tijd de overheid nodig heeft om handhaving in te zetten. En de vraag is: wat doet ú in de tussentijd? Adriaan Belonje, directeur van Technicum (onderdeel Unique) adviseert ondernemers snel in actie te komen. Vier tips:


#1 Wacht niet af

Wiebes noemt nu 1 mei 2016, waarbij een implementatietermijn tot 1 mei 2017 zal gelden. Dat houdt in dat alle opdrachtgevers en opdrachtnemers waarschijnlijk tot 1 mei 2017 de tijd hebben om zo nodig hun werkwijze aan te passen. De meeste schijnzelfstandigen zijn binnen organisaties wel bekend. Mijn boodschap is dan ook: wacht niet af totdat de vrijbrief voor loonheffing (wat de VAR feitelijk is) definitief wordt afgeschaft, maar onderneem nu al actie en schakel over naar juiste contracteringsvormen.


#2 Realiseer: u wordt straks verantwoordelijk

Even terug naar het doel van de nieuwe wetgeving. De nieuwe wet wordt vanzelfsprekend gecreëerd om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. In de huidige situatie met de VAR is het zo dat als zo’n schijnverband wordt ontdekt, de zzp’er daar nu volledig voor opdraait. Naar alle waarschijnlijkheid  gaat de Belastingdienst voortaan werken met voorbeeld- of modelovereenkomsten die zzp’ers en bedrijven kunnen gebruiken. Dit betekent dat straks ook de opdrachtgever, u dus ook, verantwoordelijk kan worden gehouden. Lees: naheffingen en zelfs boetes kunnen de ondernemer treffen.

 

#3 Ga na welke contracten u heeft met zzp’ers

De overheid gaat dus strenger controleren en de mogelijke gevolgen voor de ondernemer zijn niet mals. Ga na welke contracten u nu heeft met zzp’ers en hoe die er over een jaar uit moeten zien. Door een grondige voorbereiding op de nieuwe zzp-wet, is er geen onzekerheid omtrent de VAR-verklaringen van uw zelfstandigen, verkleint u de risico’s bij fiscale controles en voorkomt u de risico’s op vermeend vast dienstverband.

 

#4 Doe zaken met een flexibele HR-dienstverlener

Zorg dat u zaken doet met een flexibele HR-dienstverlener die zowel voor de inzet van zelfstandige professionals als voor het inhuren van tijdelijk (flex)personeel een passende oplossing biedt. Alleen dan bent u voor de volle honderd procent voorbereid op de toekomst en kunt u zorgeloos gebruik blijven maken van zelfstandigen.

Factsheet ZZP
Gratis factsheet over de inzet van ZZP ontvangen? Mail uw gegevens naar info@unique.nl

 

Op de hoogte blijven? Registreer dan hier en ontvang elke twee weken de nieuwsbrief van Peoplebusiness in uw mailbox.