Het UWV heeft namelijk de ‘Kandidatenverkenner Banenafspraak’ gelanceerd. Deze online personeelsbank bevat profielen van tot nu toe bijna 60.000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma riep tijdens de officiële introductie van de verkenner werkgevers op om gebruik te maken van de nieuwe tool. “Met de Kandidatenverkenner Banenafspraak hebben werkgevers geen excuus meer dat er geen kandidaten te vinden zijn voor hun bedrijf.” 
Tijdens het officiële moment overhandigde Astrid Hendriks, bij UWV verantwoordelijk voor de Banenafspraak, een grote sleutel aan aanjagers Hans Spigt en Aart van der Gaag. Hendriks: “De kandidatenverkenner is de sleutel tot succes om mensen met een beperking aan het werk te krijgen”. 
kandidatenverkenner_banenafsraak

Gericht zoeken naar kandidaten

De Kandidatenverkenner Banenafspraak geeft jou als werkgever een beeld van de kandidaten die vallen onder de Banenafspraak. In de verkenner kun jij de geanonimiseerde profielen van deze kandidaten bekijken. De verkenner is een hulpmiddel waarmee je twee dingen kan doen:

  • zoeken naar kandidaten die onder de Banenafspraak vallen en door middel van één muisklik contact met ze opnemen via het werkgeversservicepunt;
  • de kenmerken zien van deze mensen: zoals reisafstand, opleidingsniveau, het aantal uur dat een kandidaat wil werken, en in welke mate ze beschikbaar zijn voor werk.

Contact via Werkgeversservicepunt

Zie jij in de personeelsbank iemand die jouw interesse wekt, dan is de volgende stap die je neemt contact opnemen met het Werkgeversservicepunt. Hier zal men aan de hand van jouw vraag verbinding leggen tussen potentiële werknemers en jou.
De Kandidatenverkenner Banenafspraak is dus geen rechtstreekse matchingstool, maar maakt voor werkgevers inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn.

Kandidatenverkenner gebruiken

Als werkgever kun je de Kandidatenverkenner Banenafspraak gebruiken als je een account hebt voor werk.nl. Log in op Mijn werk.nl en klik onder ‘Cv’s zoeken’ op ‘kandidatenverkenner banenafspraak’. Heb je geen werkgeversaccount? Vraag dan een account aan.

Banner_kandidatenverkenner banenafspraak_600x400

Handig overzicht

In een handige overzicht (pdf) staat uitgelegd hoe de Kandidatenverkenner Banenafspraak werkt.
Of bekijk het instructiefilmpje.

Nog twijfels over het aannemen van een werknemer met arbeidsbeperking? 
De No-riskpolis geldt vanaf nu voor onbepaalde tijd

Als werkgever die iemand aanneemt in het kader van de Banenafspraak, loop je vanaf nu geen risico meer als je nieuwe werknemer onverhoopt ziek wordt. De no-riskpolis, die het werkgeversrisico van loondoorbetaling bij ziekte afdekt, wordt voor onbepaalde tijd geldig. Het instrument was al beschikbaar, maar was tot nu toe gegarandeerd voor vijf jaar. 

Foto's: Ministerie SZW, Getty Images