Vorig jaar nam het aantal mbo-vacatures met 20% toe, blijkt uit een onderzoek van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en uitkeringsinstantie UWV. De meeste vacatures ontstonden in de horeca en recreatie. Met daarna detailhandel en dienstverlening. Ook nam het aantal aanvragen voor uitkeringen af. (bron: NOS)

Interesse voor een nieuwe baan

Voor de Hr Marktmonitor van Unique, die begin april dit jaar verschijnt, vroegen we ruim 2.000 (potentiële) werknemers naar hun werk. 62% van de deelnemers heeft een baan. En van de deelnemers zonder werk (37%) heeft ruim twee derde deel recent geen werk.

Staan medewerkers op dit moment open voor een nieuwe functie? Ja, antwoordt ruim 60% van de deelnemers met een mbo-opleiding.  Zij willen best benaderd worden voor een nieuwe baan. Waarbij opvalt dat 52% niet actief zelf zoekt, maar wel benaderd wil worden. Die groep zul je zelf moeten bereiken en dat kan via social media en met een goed vacaturetekst. Hoe schrijf je goede vacatureteksten? Unique organiseert de workshop 'perfecte vacature'. Incompany of op locatie bij Unique. Wil je meer weten over deze workshops? Stuur ons dan een bericht. 

De eerste indruk 

Ruim 87% van de deelnemers aan de Hr Marktmonitor heeft een uitvoerende functie, meestal in loondienst. Ze maken kennis met een toekomstige werkgever via de website van een organisatie, uitingen in de media of omdat anderen vertellen over de functie of het bedrijf. Voor 32% van de (potentieel) werkzoekenden speelt het product van een organisatie een rol bij de keuze van een werkgever.