Werknemers kiezen voor een nieuwe werkgever tijdens het gesprek, zo blijkt uit ons onderzoek voor de Hr Marktmonitor. Daarom is het juist tijdens dat gesprek belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende zaken:


Sfeer

Hoe is de sfeer op de afdeling of binnen jouw organisatie? Vertel erover! Betrek een aanstaande collega in het sollicitatiegesprek. Of laat sollicitanten de nieuwe werkplek zien.


Vitaliteit

Hoeveel aandacht besteed je aan vitaliteit? Vertel vooral over de tafelvoetbalcompetities of het gezonde en toch lekkere eten tijdens de lunchpauze. En vraag wat iemand eigenlijk zelf verstaat onder vitaliteit. Wat vindt een (potentiële) nieuwe collega belangrijk op de werkplek en tijdens het werk? Sluit dat aan bij jullie cultuur of is het misschien meteen een inspiratiebron om te introduceren na de eerste werkdag?


Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

Natuurlijk zijn ook het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden een belangrijk selectieonderwerp. Maar juist die zaken die jouw organisatie extra bijzonder maken, trekken een werknemer over de streep.

Dit artikel staat ook in de Hr Marktmonitor, het grootste hr-onderzoek van werkgevend Nederland. Wil je ook een exemplaar ontvangen? Dat kan! Bestel meteen.