Beeld: Getty Images

Even de onderzoeksfeiten op een rij: In 2015 had 14 procent van de vrouwelijke leidinggevenden klachten, blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uitgevoerd is door CBS en TNO. Bij mannen ging het 'slechts' om 10 procent. In weinig andere beroepsgroepen is er zo’n groot verschil tussen mannen en vrouwen. In de enquête gaf 29 procent van de vrouwelijke managers aan zich meer keren per maand leeg te voelen aan het einde van hun werkdag. Ook zei 17 procent zich regelmatig emotioneel uitgeput te voelen als ze aan hun werk dachten. Bij mannen lagen deze percentages 4 á 5 punten lager. Hoe komt dat toch? Zijn vrouwelijke managers minder geschikt voor hun taak? Of ligt 'de zaak' genuanceerder? 

Daar zijn volgens de onderzoekers verschillende verklaringen voor. Zo ervaren vrouwen met een managementberoep een hogere werkdruk. Ze geven vaker aan dat ze extra hard, erg snel of heel veel moeten werken. Verder werken vrouwelijke managers vooral in sectoren die gepaard gaan met een hoge druk, zoals het onderwijs en de gezondheids- en welzijnszorg. Vrouwelijke managers zeggen bovendien ook vaker dan mannen dat ze hun verlof en werktijden niet zelf kunnen bepalen. Ook dat heeft te maken met de sector waarin ze werken, zegt het CBS. In 'vrouwelijke' sectoren als de horeca en het onderwijs is de autonomie van werknemers relatief laag. Maar er zijn meer argumenten voor verhoogde stress- en burn-outklachten bij vrouwen. Volgens Errica Moustaki, carrièrecoach bij Careers in Depth – een bureau in Londen dat leiderschapstraining en Anne Devereux-Mills cso bij Lantern, een startup in Silicon Valley die gedragstherapie aanbiedt liggen er andere oorzaken. Zij noemen 4 redenen waarom vrouwelijke managers meer stress hebben: 

#1 Vrouwen ervaren niet per se meer stress, maar drukken dat anders uit


Vrouwen uiten hun stress op een psychologische en gedragstypische manier, terwijl mannen het oppotten en wegdrukken. Het gevolg: meer hartaanvallen onder mannen met stressvolle banen, meer burnout onder vrouwelijke managers.

#2 Vrouwen ervaren extra druk van mannelijke collega’s


Vrouwen hebben te lijden te onder bewijsdruk van mannelijke collega’s 
Vooral in de financiële sector zouden vrouwen constant het gevoel hebben dat hun vertrouwen wordt ondermijnd door hun mannelijke collega’s. 

#3 Vrouwen nemen meer verantwoordelijkheden op het werk, terwijl die van het huishouden gelijk blijven 


Soms verdriedubbelt het aantal verantwoordelijkheden voor deze vrouwen. Dat is een enorme stressfactor.

#4 Vrouwen zijn zoekende naar hun positie


Vrouwen ervaren stress doordat ze nog altijd zoekende zijn naar hun natuurlijke positie binnen de door mannen gedomineerde bedrijfsvoering. 
Dit is terug te zien op het moment dat een bedrijf moet bezuinigen. Vrouwen delven dan vaak het onderspit omdat mannen buiten werktijd om een betere klik met hun baas hebben kunnen maken, terwijl de vrouwen zich om eerdergenoemde verantwoordelijkheden als kinderen of een huishouden moesten ontfermen.

Bron: re-employ.nl